Kociołek myśliwski żeliwny emaliowany garnek na prażone
POKRYTY POWŁOKĄ EMALIOWANĄ ODPORNĄ NA WYSOKIE TEMPERATURY
Wykonany z wysokiej jakości odlewu żeliwa
Odkręcane nóżki
Otwór wentylacyjny regulujący ciśnienie do bezpiecznego poziomu
Poręczny uchwyt do przenoszenia lub podwieszania
4l - 190,-
8l - 265,-
10l - 310,-
15l - 450,-
Na co dzień produkt myjemy gorącą wodą, można dodać odrobinę delikatnego detergentu, następnie porządnie osuszamy ściereczką lub ręcznikiem kuchennym i natłuszczamy. Naczynia żeliwne powinny być przechowywane w suchym, przewiewnym miejscu. Wszystkie te zalecenia zapobiegną występowaniu rdzy na kociołku.
Zapraszamy, Bieruń, ul. Wawelska 75
Wysyłka:
wpłata na konto 20 zł
za pobraniem 25 zł
PRZEPIS NA DOMOWE PRAŻONE
SKŁADNIKI (na kociołek 4 l )
2 kg ziemniaków
3 cebule
4 marchewek
0,5 kg boczku wędzonego
0,5 kg kiełbasy zwyczajnej
jedna, średnia główka kapusty
jarzynka, pieprz, sól, przyprawa do ziemniaków, papryka słodka
kilka listków lubczyku
150g masła
Ziemniaki, marchew ,cebulę obieramy ,myjemy i kroimy w centymetrową kostkę. Boczek i kiełbasę również kroimy w drobną kostkę.
Czysty i suchy garnek lekko nacieramy masłem. Na dno układamy kilka liści kapusty, następnie układamy warstwy warzyw i mięsa posypując je lekko przyprawami. Liśćmi kapusty obkładamy cały garnek, najlepiej zrobić dwie warstwy.
Garnek szczelnie zamykamy i wkładamy do rozpalonego wcześniej ogniska. Pieczmy w ogniu około 1,5 godziny.