W ofercie pojawiła się u nas nowosc!
Kimchi z piekielnie ostra papryka Carolina Reaper! Zapraszamy do spróbowania :)
Koreański przysmak w wersji roślinnej i bez cukru, za to z bogactwem bakterii probiotycznych Lactobacillus, błonnika, witamin A, C, beta-karotenu, wapnia, żelaza, fosforu i innych składników odżywczych, przy kaloryczności ok. 30 kCal na 100g.
Dostępne warianty:
- tradycyjne (skład poniżej)
- bardzo ostre (więcej papryczek)
- z fermentowanymi krewetkami
- z kiszonymi burakami
- z brzoskwinią (NOWOŚĆ)
SKŁAD: kiszone: kapusta pekińska, rzodkiew, marchew; pasta kimchi: cebula, czosnek, imbir, płatki chilli gochugaru, chilli grys, gruszka, wodorosty nori lub wakame, sos sojowy, papryka wędzona, szczypiorek
Kimchi to tradycyjne koreańskie danie, będące podawane jako przystawka lub jako składnik zup, marynaty mięs, sałatek, czy z ryżem, jajkiem sadzonym i algami, czyli kimchi bokkeumbap. Koreańczycy jedzą kimchi codziennie, dobre go przyrządzenie jest wyznacznikiem bycia dobrą godpodynią w ich kulturze. Wierzą, że to właśnie składnikom kimchi zawdzięczają swoje zdrowie i odporność, zatem zostało one wpisane na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO. Dzięki swoim właściwościom korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego, wzmacnia odporność, poprawia kondycję naczyń krwionośnych, sprzyja leczeniu stanów zapalnych.
W innych aukcjach mamy również marynowane boczniaki i zakwas z buraków!
Przesyłka po przedpłacie do paczkomatu lub kurierem lub odbiór osobisty na Jeżycach w Poznaniu
Co można zrobić z kimchi poza zjedzeniem go w formie przekąski?
Zupę kimchi na przykład! U nas wersja z tuńczykiem, tofu, grzybami słomkowymi, kukurydzą i mleczkiem kokosowym
Próbowaliście użyć kimchi jako składnika jakiegoś dania? Propozycja podania na zdjęciu w ofercie :)