Dbamy o Twoją prywatność

Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.

Przetwarzamy dane w celach:

Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.

polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności

O przedmiocie

OPIS
Z naszą pomocą wdrożysz HACCP , GHP i GMP
z gwarancją uzyskania certyfikatu
Czas w ekspresowym tempie
dopasowaną do potrzeb Twojej firmy
bez zbędnej papierologii
Poznaj naszą unikalną metodykę wdrożeń, która gwarantuje
pozytywną certyfikację.

Metodyka wdrożenia
Poznaj naszą unikalną metodykę wdrożeń, która gwarantuje
pozytywną certyfikację.

1. Analiza Firmy
Wspólnie z Klientem zdefiniujemy istotne procesy oraz zbudujemy koncepcję Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg zasad HACCP, GHP i GMP
2. Wymagania prawne
Opracujemy procedurę monitorowania prawodawstwa, opracujemy wykaz aktów prawnych dotyczących bezpieczeństwa żywności oraz wymagań związanych z działalnością klienta. Przeprowadzimy ocenę zgodności z wymaganiami prawnymi.
3. Opis produktów i surowców
Pomożemy w przygotowaniu opisu produktów oraz surowców używanych w procesie.
4. Procedury systemowe i procesowe
Przygotujemy instrukcje monitorowania krytycznych punktów kontrolnych oraz działań korygujących.
5. Głos doradczy
Pomożemy w doborze jednostki certyfikującej oraz będziemy brali udział w procesie certyfikacji.
6. Polityka Bezpieczeństwa Żywności
Wspólnie z klientem opracujemy politykę bezpieczeństwa żywności zgodną z działalnością Klienta.
7. Instrukcje Programów wstępnych
Omówimy i opracujemy instrukcje dla programów wstępnych takie jak: Higiena personelu, Higiena gości, Utrzymanie czystości w zakładzie, Nadzór nad wodą, odpadami, ściekami, Nadzór nad szkodnikami, Magazynowanie, Przyjęcie towaru, Wydanie towaru i inne. Opracujemy załączniki do procedur.
8. Analiza zagrożeń – Plan HACCP
Przeprowadzimy mapowanie procesu produkcyjnego, przygotujemy schemat technologiczny wraz z analizą zagrożeń i wyznaczeniem CCP oraz CP.
9. Szkolenia
Przeprowadzimy szkolenia z wymagań systemu HACCP dla pracowników Organizacji oraz szkolenia dla auditorów wewnętrznych.
10. Głos doradczy
Pomożemy w doborze jednostki certyfikującej oraz będziemy brali udział w procesie certyfikacji.

Co to jest?

HACCP ( ang. Hazard Analysis Critical Control Point) to analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli. Jest to system powszechnie uznawany na całym świecie. HACCP jest przede wszystkim wykorzystywany w przemyśle spożywczym, jednak coraz częściej założenia tego systemu wykorzystują inne branże, takie jak branża farmaceutyczna czy kosmetyczna.

Celem wdrożenia systemu HACCP jest zarządzanie i kontrolowanie ryzyka związanego z bezpieczeństwem żywności. Wytyczne HACCP wskazują, że nadzór ten powinien odbywać się na każdym etapie produkcji, jak i na każdym etapie związanym z dostawami żywności. Organizacje, którym zależy na tym, aby produkowana przez nich żywność były bezpieczna, powinny kompleksowo kontrolować wszystkie etapy. Aby zapewnić najwyższej jakości wyroby należy z najwyższą starannością wybrać i przebadać odpowiednie surowce i inne materiały (jak np. opakowania), a następnie kontrolować proces produkcji i przechowywania. Działania te mają zapewnić zmniejszenie lub całkowite wyeliminowanie potencjalnych zagrożeń.

Oferujemy przygotowanie księgi HACCP i GHP/GMP, dla dowolnej jednostki gastronomicznej takiej jak:
- food truck
- restauracja
- hotel
- bistro
- lunchownia itp.
Prowadzę doradztwo w zakresie wdrażania systemów bezpieczeństwa żywności w sektorze gastronomicznym i przemyśle spożywczym.
System HACCP jest obowiązkowym w Polsce systemem zapewnienia bezpieczeństwa żywności w gastronomii oraz innych zakładach wytwarzających żywność. Każdy zakład gastronomiczny jest zobowiązany rozpocząć wdrażanie tego systemu, a następnie wciąż go udoskonalać.

Możliwy zakres działań:
przeprowadzenie audytu zerowego, mające na celu zapoznanie się ze stanem sanitarno-higienicznym firmy, istniejącymi procesami i procedurami;
Opracowanie księgi HACCP i instrukcji GHP/GMP
przeprowadzenie szkolenia wewnętrznego dla pracowników
pomogę w uzyskaniu wszystkich zezwoleń, dokumentacji wraz z otrzymaniem pozytywnej decyzji sanepidu.
Cena od 500 pln.

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 1eda53b5-83cf-43fb-9a88-ee04baaf5e76

Podobne wyszukiwania

Pozostałe Warszawa  
(836)
Pozostałe Jelenia Góra  
(313)
Pozostałe Tarnowo Podgórne  
(170)
Pozostałe Lublin  
(143)
Pozostałe Ostrów Wielkopolski  
(121)
Pozostałe Kielce  
(75)
Pozostałe Opole  
(67)
Pozostałe Wojnowice  
(57)
Pozostałe Gliwice  
(51)
Pozostałe Góra  
(47)
Pozostałe Janów Lubelski  
(42)
Pozostałe Sosnowiec  
(39)
Pozostałe Szczytniki  
(36)
Pozostałe Bystrzyca Kłodzka  
(31)
Pozostałe Siemianowice Śląskie  
(29)
Pozostałe Limanowa  
(26)
Pozostałe Zamość  
(25)
Pozostałe Raba Wyżna  
(25)
Pozostałe Brwinów  
(24)
Pozostałe Elbląg  
(23)
Pozostałe Bolesławiec  
(21)
Pozostałe Zbiersk-Cukrownia  
(21)
Pozostałe Sadlinki  
(19)
Pozostałe Piaseczno  
(19)
Pozostałe Mysłowice  
(19)
Pozostałe Stargard  
(18)
Pozostałe Annopol  
(18)
Pozostałe Będzin  
(17)
Pozostałe Jelcz-Laskowice  
(16)
Pozostałe Zgierz  
(16)
Pozostałe Legionowo  
(16)
Pozostałe Żywiec  
(16)
Pozostałe Mogilany  
(15)
Pozostałe Mikołów  
(15)
Pozostałe Szczecinek  
(15)
Pozostałe Skierniewice  
(15)
Pozostałe Tczew  
(14)
Pozostałe Bochnia  
(14)
Pozostałe Dąbrowa  
(13)
Pozostałe Wołów  
(12)
Pozostałe Jastrząb  
(12)
Pozostałe Kamienna  
(12)
Pozostałe Myślenice  
(12)
Pozostałe Myszków  
(11)
Pozostałe Jaworzyna Śląska  
(11)
Pozostałe Wadowice  
(11)
Pozostałe Bogacica  
(10)
Pozostałe Grodzisk Mazowiecki  
(10)
Pozostałe Kobyłka  
(9)
Pozostałe Huta Mińska  
(9)
Pozostałe Nowy Targ  
(9)
Pozostałe Komorowo  
(9)
Pozostałe Jarosław  
(9)
Pozostałe Kłodzko  
(9)
Pozostałe Skwierzyna  
(8)
Pozostałe Strzelin  
(8)
Pozostałe Połczyn-Zdrój  
(8)
Pozostałe Kluczbork  
(8)
Pozostałe Przemyśl  
(8)
Pozostałe Ełk  
(8)
Pozostałe Wojnicz  
(7)
Pozostałe Puławy  
(7)
Pozostałe Krotoszyn  
(7)
Pozostałe Śrem  
(7)
Pozostałe Milicz  
(6)
Pozostałe Płońsk  
(6)
Pozostałe Syców  
(6)
Pozostałe Łuków  
(6)
Pozostałe Białogard  
(6)
Pozostałe Ropczyce  
(5)
Pozostałe Ochojno  
(5)
Pozostałe Starachowice  
(5)
Pozostałe Stęszew  
(5)
Pozostałe Jabłonna  
(5)
Pozostałe Komorniki  
(5)
Pozostałe Kostrzyn nad Odrą  
(5)
Pozostałe Krapkowice  
(5)
Pozostałe Zawory  
(5)
Pozostałe Ząbkowice Śląskie  
(4)
Pozostałe Siąszyce Trzecie  
(4)
Pozostałe Tuliszków  
(4)
Pozostałe Suchedniów  
(4)
Pozostałe Koronowo  
(4)
Pozostałe Lubsko  
(4)
Pozostałe Stawiguda  
(4)
Pozostałe Jastrowie  
(4)
Pozostałe Wałcz  
(4)
Pozostałe Wojkowice  
(4)
Pozostałe Grębocice  
(4)
Pozostałe Kamienna Góra  
(4)
Pozostałe Lubiszyn  
(4)
Pozostałe Szczucin  
(4)
Pozostałe Ustroń  
(4)
Pozostałe Rydułtowy  
(4)
Pozostałe Skórzec  
(4)
Pozostałe Gryfice  
(4)