Wydawnictwo: MULTICO
Autor: PRACA ZBIOROWA
ISBN: 83-7073-735-1
Liczba stron: 250
Oprawa: twarda
Format: 22,0 x 28,5 cm waga: 1,55kg B
Rok wydania: 2011
Stan: NOWY 10/10
Opis:
Domowe jedzenie smakuje najlepiej. Nic nie zastąpi własnoręcznie upieczonego chleba, świeżo wędzonej ryby czy dobrze ukiszonej kapusty.
Domowe wyroby to gwarancja zdrowego i smacznego jedzenia. Jeśli lubisz wiedzieć, co jesz, książka ta wprowadzi Cię w tajniki przygotowania domowych produktów.
Dowiesz się z niej:
• jak przygotować smakowite kiełbasy,
• jak upiec pyszny chleb,
• jak zrobić wino i soki owocowe,
• co przyrządzić z owoców egzotycznych,
• jak otrzymać grzyby z własnej uprawy.
Zajrzyj do książki i przekonaj się, że przygotowanie własnych, zdrowych i smacznych produktów nie jest wcale trudne. Wystarczy wiedza i odrobina dobrej chęci.
Spis treści:
Egzotyczne owoce i warzywa.
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb.
Kiełbasy własnego wyrobu.
Chleb własnego wypieku.
Wina, likiery, soki owocowe własnego wyrobu.
Przechowywanie i konserwowanie żywności.
Grzyby z własnej uprawy w domu i ogrodzie.
(z okładki i treści książki)