Kultury bakterii do sera gouda
BROWIN 411242
Data ważności 05.05.2025
Idealnie dobrana mieszanka bakterii fermentacji mlekowej, która umożliwia zrobienie pysznego domowego sera typu gouda we własnym domu!
Domowe serowarstwo na wyciągnięcie ręki - bakterie mezo - termofilne, do serów półtwardych i twardych pomogą rozpocząć Ci przygodę z serowarstwem!
Ser gouda własnego wyrobu - kultury bakterii do sera gouda pozwolą Ci na wykonanie tego żółtego, półtwardego sera we własnej kuchni!
Na 50 L mleka - jedno opakowanie pozwoli Ci na wykonanie sera z 50 L mleka!
Dojrzewanie w 4 tygodnie - gouda jako ser dojrzewający wymaga cierpliwości. Uwierz nam - opłaca się czekać!
Przechowuj w lodówce - okres terminu trwałości uwzględnia możliwość transportu produktu w temperaturze poniżej 30°C do 7 dni.
Składniki: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus, laktoza.