Enzymy Bołotowa - robione ściśle według przepisu Borysa Bołotowa z książki „Zdrowie człowieka w niezdrowym świecie”.
Butelka szklana 750ml
Wszystko wykonuję samodzielnie.
Do wytwarzania enzymów używam:
- kozia serwatka nieprzegrzana
- świeży glistnik jaskółcze ziele
- cukier
- kamienie krzemienie
Jest to produkt fermentacji mlekowej - niezwykle zdrowy. Enzymy pomagają odnowić naturalną florę bakteryjną jelit ale również mogą nas wyleczyć z różnych chorób nie tylko układu pokarmowego. Jest to najlepsze lekarstwo, Z silnej, naturalnej flory bakteryjnej pochodzi wszystko - stan naszego umysłu, skóry, jelit... Zakwas ma jasnożółtą barwę, zapach owocowy, jest lekko gazowany, Dawkowanie: 3 x dziennie - rano na czczo, kolejne dawki między posiłkami 1 dzień - 3 x dziennie po 10ml preparatu 2 dzień – 3 x dziennie po 20ml preparatu 3 dzień – 3 x dziennie po 30ml preparatu itd…. aż dojdziemy do 3x dziennie po 100ml lub nawet do 125ml, czyli połowy szklanki. Pić między posiłkami. Stosować do momentu całkowitego uzdrowienia. W razie „rewolucji jelitowej" wrócić do mniejszej dawki - z poprzedniego dnia. Zakwas należy przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu ale nie w lodówce, gdyż wtedy bakterie ulegają hibernacji. Enzymy mam zawsze świeże - gdy jeden nastaw zlewam to drugi jest nastawiany.
Wysyłam w butelce szklanej. Paczkę staram się dobrze zabezpieczyć. Każda butelka owinięta folią bąbelkową i zapakowana w podwójny karton. Po otrzymaniu proszę pomału odkręcać butelkę bo enzymy mogą gazować.
Jeśli przesyłka z butelką szklaną ulegnie uszkodzeniu to zwracam pieniądze ale proszę o przesłanie zdjęć wtedy mogę złożyć reklamację u przewoźnika.
Można też odebrać osobiście we Wrocławiu na Jagodnie. Jestem miłośnikiem ziół i naturoterapii. Moje naturalne wyroby zawsze wykonuję z najlepszą intencją i poszanowaniem przyrody a zbierane przez mnie zioła są najwyższej jakości.