Zbieram zamówienia na:
- Enzymy Bołotowa na Koziej Serwatce i Glistniku,
- Enzymy Bołotowa na Koziej Serwatce i Kasztanach.
Przedmiotem sprzedaży na tej aukcji jest 1 litr Enzymu Bołotowa na Koziej Serwatce i Glistniku.
Enzymy Bołotowa na Koziej Serwatce i Glistniku - 1L - Naturalne Wsparcie dla Twojego Zdrowia
Zakwas Bołotowa jest fermentowanym napojem, który ma na celu oczyszczenie organizmu i wsparcie procesów regeneracyjnych. Przepis na zakwas został stworzony przez Borysa Bołotowa, biologa, chemika i fizyka, który poświęcił ponad 40 lat na badania naukowe.
Nasze Enzymy na Koziej Serwatce i Glistniku to naturalny sposób na wzmocnienie odporności organizmu na wiele schorzeń; regeneracji i oczyszczania powierzchni, na którą trafiają- nie tylko powierzchni skóry, lecz także powierzchnie w organizmie, włącznie z ocznymi, gardłowymi, usznymi, płucnymi, wewnętrznymi powierzchniami całego układu pokarmowego; odbudowę flory bakteryjnej, regenerację i usprawnienie funkcji organów wewnętrznych, poprawę przemiany materii i odchudzanie.
Enzym uruchamia mechanizm samooczyszczenia organizmu z radionuklidów i metali ciężkich, odnawia i wzmacnia florę bakteryjną jelit. Wzmacnia odporność organizmu oraz układ endokrynny. Odbudowuje powierzchnie nabłonkowe żołądka i jelit.
Kozia serwatka i glistnik:
Enzymy powstają w wyniku fermentacji kwasu mlekowego i jaskółczego ziela.
Kozia serwatka, będąca produktem pozostałym po procesie wytwarzania sera koziego, zapewnia bogactwo aminokwasów i witamin, białka oraz składników odżywczych, wspierając regenerację organizmu. Ma korzystny wpływ na procesy trawienne i stan mikroflory jelitowej, co wspiera zdrowie układu pokarmowego.
Glistnik z kolei, rośliny trująca, zawierająca trujące alkaloidy i glikozydy, w połączeniu z kozią serwatką tworzy środowisko przywracające lecznicze właściwości serwatki i staje się rośliną leczniczą. W wyniku fermentacji koziej serwatki i jaskółczego ziela powstaje trudne środowisko, w którym występują trujące alkaloidy- w takim niekorzystnym środowisku są w stanie przeżyć wyłącznie silne bakterie- bakterie mleczne z serwatki koziego mleka. W ten sposób bakterie mleczne powstałe w niekorzystnym dla słabych bakterii środowisku stają się niezwykle lecznicze, a trujące substancje znikają. Te bakterie serwatkowe podczas zażywania wewnętrznego korzystnie wpływają na nasz organizm.
Powstały napój zwiera aminokwasy o niezwykle silnych właściwościach leczniczych, stymulujących wydzielanie insuliny przez trzustkę, a także stymulujących korę nadnerczy do zwiększonego wydzielania adrenaliny i innych hormonów, jak noradrenaliny, hydrokortyzonu, prednizolonu.
Składniki wykorzystywane w Enzymie Bołotowa wpływają na funkcjonowanie organizmu w szerokim zakresie, poprawiają przemianę materii i wzmacniają kuracje odchudzające.
Ze względu na właściwości spożywanie zakwasu Bołotowa może przynieść wiele korzyści zdrowotnych. Serwatka z glistnikiem zawiera żywe bakterie probiotyczne. enzym jest bogaty w prebiotyki, czyli korzystne bakterie, które wspierają zdrową florę jelitową. Te bakterie pomagają w utrzymaniu równowagi mikroflory jelitowej, co ma kluczowe znaczenie dla oczyszczenia organizmu z toksyn, regeneracji jelit i ogólnego zdrowia organizmu. To prozdrowotna mikstura stymulująca pracę układu trawiennego.
Kwas Bołotowa właściwości zdrowotne wykazuje głównie dla układu pokarmowego i metabolizmu człowieka. Reguluje funkcje wątroby i żołądka oraz oczyszcza jelita i poprawia stan flory bakteryjnej. Kwas Bołotowa ma właściwości lecznicze z sukcesem wykorzystywane w wielu schorzeniach, związanych z chorobami autoimmunologicznymi, np. choroba Hashimoto i Gravesa- Basedowa.
Zakwas Bołotowa – na co stosować:
- oczyszczanie organizmu – zakwas Bołotowa wspiera oczyszczanie układu pokarmowego;
- regeneracja organizmu – kwas Bołotowa wspiera naturalne procesy regeneracyjne organizmu;
- wsparcie flory bakteryjnej jelit – balsam Bołotowa wspiera florę bakteryjną jelit, wpływa korzystnie na układ immunologiczny i wzmacnia odporność;
- poprawa metabolizmu – koktajl Bołotowa pomaga w leczeniu chorób układu pokarmowego, wspiera metabolizm i zdrowie jelit;
- wsparcie w leczeniu nowotworów – zakwas Bołotowa pomaga w oczyszczeniu i regeneracji organizmu, przyspieszając procesy zdrowienia;
- właściwości w leczeniu chorób autoimmunologicznych – kwas Bołotowa pomaga w leczeniu takich chorób jak stwardnienie rozsiane, choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa;
Kuracja zalecana od 2 do 3 miesięcy.
Opakowanie: 1L w szklanej butelce lub 2 x 0,5L w szklanych butelkach.
Produkt rękodzielniczy, 100% naturalny.
Możliwy odbiór osobisty w Bytomiu po wcześniejszym kontakcie (bez dodatkowych kosztów): 6.0.4.5.4.6.9.9.4.
Zapraszamy do wykorzystania naturalnej mocy glistnika i koziej serwatki dla oczyszczenia organizmu oraz wsparcia jego naturalnych mechanizmów obronnych!
W ofercie także:
- domowy ocet jabłkowy
- domowy ocet winogronowy
- domowa musztarda z kurkumą
- domowy przecier pomidorowy
- domowe wino ze śliwek, winogron
- syropy (z cytryną) z mniszka lekarskiego, czeremchy, lilaka, czarnego bzu, kurdybanka
- suszone zioła, np. pokrzywa zwyczajna, dziurawiec zwyczajny, bylica piołun, nawłoć, krwawnik, wrotycz, dziewanna, skrzyp polny, glistnik jaskółcze ziele
- suszone grzyby prozdrowotne oraz jadalne: białoporek brzozowy, wrośniak różnobarwny, amanita muscaria- suszone kapelusze, podgrzybki, prawdziwki, opieńki
- grzybek tybetański