Gofrownica LAFE GFH-001
Gofry to potrawa szczególnie uwielbiana przez dzieci.
Są bardzo proste w przygotowaniu, świetnie sprawdzają się jako słodkie desery i można je przygotować na różne sposoby.
Gofrownica LAFE GFH001 to wspaniały pomysł na szybkie i smaczne desery każdego dnia!
Gofrownica GFH-001 to urządzenie do wypiekania gofrów. Dzięki niej w bardzo prosty sposób można przygotować nasze ulubione słodkie przysmaki. Duża moc 1000 W powoduję że proces pieczenia przebiega dość szybko. Pozwala ona na upieczenie jednocześnie dwóch prostokątnych gofrów.Płyty pokryte są specjalną nieprzywierającą powłoką, która z jednej strony daje wysoką jakość pieczenia a z drugiej ułatwia wyjmowanie gofrów.
Dwie lampki kontrolne na bieżąco pokazują stan urządzenia:
czerwona - czy włączone jest zasilanie,
zielona - że proces nagrzewania jest w trakcie.
Specyfikacja:
Powłoka: Nieprzywierająca
Moc: 1000 W
Lampka kontrolna: Tak
Kolor: czarny
Automatyczny termostat
Obudowa ze stali nierdzewnej INOX
Nienagrzewający się uchwytKilka praktycznych rad na początek przygody z gofrownicą
Ważna jest konsystencja ciasta, powinno być gęstsze od naleśnikowego, ledwo płynne.
Nie rób gofrów na samym mleku - mleko bez wody obniża kruchość.
Szczypta soli utwardza strukturę.
Jeśli chcesz mieć chrupiące gofry dodaj do nich szczyptę sody oczyszczonej lub 1/4 szklanki wody gazowanej.
Zbyt duża ilość cukru powoduje szybsze brązowienie i przypiekanie gofrów.
Otwieranie gofrownicy w trakcie pieczenia powoduje, że dostaje się do środka wilgoć i gofry wychodzą miękkie i „gumiaste”.
Po upieczeniu gofrów nie układaj ich jeden na drugim, gdyż zrobią się miękkie, najlepiej położyć je na metalowym ruszcie tak, by ze wszystkich stron miały dostęp powietrza i mogły „odparować”.
Gofry nie muszą być kaloryczne !!!
Oto przepis na lekkie, niskotłuszczowe, bezcukrowe GOFRY dietetyczne
Nawet jeśli jesteś na restrykcyjnej diecie możesz pozwolić sobie na jedzenie gofrów! Odpowiednio przyrządzone okazują się bardzo smaczne, chrupiące, a na dodatek lekkie i nietuczące. Dietetyczny deser wymaga sprawdzonej, ale innej niż zwykle receptury. Nasiona lnu czy mąka razowa, stosowane do przyrządzania przysmaku, są nie tylko zdrowe, ale i świetne na odchudzanie.
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej razowej,
1/2 szklanki siemienia lnianego,
1/2 szklanki kiełków pszenicy,
1/4 szklanki startych jabłek,
3 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 jajka,
1,5 szklanki wody,
szczypta soli
Mąkę, siemię, kiełki i proszek przesiej do miski. Białka ubij z solą, dodaj do nich wodę,mus jabłkowy i wymieszaj. Wszystko to wlej do miski z mąką. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Wlewaj po 2 łyżki ciasta do gofrownicy i piecz, aż gofry będą miały złocisty kolor.
Marka Lafe powstała po to, by zaspokoić potrzeby użytkowników, którzy w najprostszych, na pozór błahych czynnościach chcą i potrafią odnajdować prawdziwą przyjemność.
Zadaniem każdego produktu Lafe, oprócz podstawowych, oczekiwanych funkcjonalności, jest wniesienie dodatkowej wartości. Czasem może to być wygoda użytkowania i ergonomia obsługi, czasem zaś dodatkowe funkcje, których znaczenie i sens zastosowania docenić można dopiero przy pierwszym użyciu produktu.