Peeling enzymatyczny do twarzy oparty na sile trzech enzymów roślinnych: papainy, ficyny i bromelainy. Wysoko skoncentrowane synergicznie współdziałające składniki w sposób delikatny, ale skuteczny złuszczają martwy naskórek bez potrzeby tarcia i związanego z tym ryzyka podrażnień. Regularnie stosowany, peeling działa kompleksowo: wygładza, poprawia ukrwienie skóry, przygotowując ją do kolejnych zabiegów pielęgnacyjnych, wyrównuje koloryt, nawilża i łagodzi podrażnienia.
Peeling enzymatyczny Larens Enzymatic Peeling to produkt idealny dla skóry wymagającej oczyszczenia i przywrócenia blasku.
Efekt złuszczający zapewniają trzy naturalne proteolityczne enzymy roślinne: papaina z owocu papai, ficyna z owocu figi oraz bromelaina z ananasa. Stosowane na skórę w odpowiednim stężeniu mają zdolność rozpuszczania martwych, zrogowaciałych komórek naskórka. Co istotne, działają tylko na jego powierzchni, nie wymagają wcierania, dzięki czemu nie powodują podrażnień i są odpowiednie nawet dla najbardziej wrażliwej czy naczynkowej cery.
Papaina jest komponentem rewolucyjnego składnika aktywnego o nazwie Peelmoist™, stymulującego nawilżenie i zapobiegającego szorstkości i suchości skóry. W nowej formule Peelmoist™ występuje w o 60% wyższym stężeniu, co gwarantuje bardziej intensywne działanie.
Ficyna pozyskiwana z owocu figowca to enzym proteolityczny o najsilniejszym działaniu złuszczającym. Wygładza skórę, jest doskonała w usuwaniu zrogowaciałego naskórka, również z zanieczyszczeniami.
Bromelaina to enzym proteolityczny pozyskiwany z ananasa. Oprócz delikatnego działania złuszczającego posiada również właściwości przyspieszające gojenie, przeciwzapalne i łagodzące.
Za działanie łagodzące i regenerujące odpowiadają peptydy kolagenu rybiego w Biopeptide Complex, ekstrakt z Oczaru wirginijskiego, który stymuluje podziały komórkowe i ma działanie ściągające i antybakteryjne oraz glukonian cynku, który niweluje zaczerwienienia i podrażnienia. Dodatek L-argininy poprawia krążenie krwi, działając na skórę niczym masaż. Dzięki temu twarz staje się rozświetlona, a jej koloryt zdrowy i odświeżony.