Wysokiej jakości jednokwiatowy miód Manuka pochodzący z Nowej Zelandii. Ten miód Manuka posiada certyfikat MGO i jest testowany przez niezależne laboratoria i zawiera co najmniej 70 mg metyloglioksalu na kilogram miodu.
Wysokiej jakości jednokwiatowy miód Manuka pochodzący z Nowej Zelandii. Ten miód Manuka posiada certyfikat MGO i jest testowany przez niezależne laboratoria i zawiera co najmniej 70 mg metyloglioksalu na kilogram miodu. Wartość MGO (metyloglioksalu) miodu Manuka wynika z ilości dihydroksyacetonu (DHA), który naturalnie występuje w nektarze krzewu Manuka. Krzew Manuka to szczególna roślina, która rośnie prawie wyłącznie w Nowej Zelandii.
Weź jedną łyżeczkę dziennie. Miód nadaje się do mieszania lub przyjmowania w postaci czystej. Świetnie sprawdza się również na skórze, np. jako maska.
Może wystąpić naturalna krystalizacja. Następnie włóż miód do kuchenki mikrofalowej na kilka sekund lub do garnka z letnią wodą. Pilnuj, żeby miód się nie nagrzał, gdyż może to spowodować utratę cennych enzymów.