O przedmiocie

Składniki: mąka kukurydziana

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g

• wartość energetyczna: 1474kJ/ 352 kcal

• białko: 8,9g

• węglowodany: 78,9g

• tłuszcz: 3,0g

Mąkę kukurydzianą Otrzymuje się z przemiału kukurydzy.

Charakteryzuje się ona szerokim zastosowaniem w żywieniu. Duża wartość dietetyczna mąki jest wynikiem zawartości białka, witamin z grupy B, E, A oraz błonnika pokarmowego, który jako niestrawny węglowodan ułatwia proces trawienia. Stanowi bogate źródło składników mineralnych, a wśród nich: fosfor, magnez, selen, kobalt, potas.

Zastosowanie:

Posiada szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale się nadaje do wypieku biszkoptów, chleba,pieczywa kukurydzianego, makaronów, klusek, naleśników omletów, wafli i babeczek.

Jest lepszym zagęszczaczem do zup i sosów niż mąka pszenna.

Stan Nowy
Marka Piątnica
Kod producenta 22,02,25
Rodzaj mąka kukurydziana
Waga 500.000 g
Produkt nie zawiera konserwantów
EAN (GTIN) 5902067230930
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 5a08fe19-b24c-446b-aa45-49fd858f8e33

Podobne wyszukiwania