O przedmiocie

Ziarna sorgo - bezglutenowe zboża pochodzącego z tropikalnych części Afryki.

Mąka z sorgo - rodzaj mąki, pełnoziarnistej i białej, uzyskiwanej z obłusczonych ziaren, która posiada neutralny smak. Nie zawiera glutenu.

Dlaczego warto przejść na Mąkę Bezglutenową Sorgo?

Bezglutenowa: Idealna dla osób z celiakią lub nadwrażliwością na gluten. Mąka sorgo jest naturalnie wolna od glutenu, co umożliwia przygotowanie zdrowych i bezpiecznych wypieków.

Bogata w składniki odżywcze: Sorgo jest źródłem białka, błonnika, witamin (w tym witaminy B) oraz minerałów (takich jak żelazo, magnez i fosfor). Mąka sorgo dostarcza cennych wartości odżywczych.

Neutralny smak: Mąka z sorgo ma delikatny, neutralny smak, który nie dominuje nad innymi składnikami, co czyni ją wszechstronnie użyteczną w różnych przepisach.

Działa przeciwko otyłości: Kilka przeprowadzonych przez naukowców badań wykazało, że sorgo przeciwdziała otyłości. Z wyników wywnioskowano, że ekstrakty z tego zboża, znacząco hamują różnicowanie i akumulację trójglicerydów.

Przeciwdziała cukrzycy: Fenole zawarte w ekstrakcie z sorgo, zwłaszcza glikozydy flawonoidowe, hamują działanie enzymów α-amylazy i α-glukozydazy, które katalizują uwalnianie α-D-glukozy ze skrobi, oligosacharydów i disacharydów. Co znacznie zmniejsza wchłanianie się glukozy.

Dlaczego my i nasza mąka?

Jako gospodarstwo rolne posiadamy własną uprawę Sorgo, co oznacza jego wiadome pochodzenie oraz brak substancji, które mogłyby w jakikolwiek sposób wpłynąć na zdrowie.

Jeżeli byliby Państwo chętni zweryfikować proces uprawy jak i produkcji, jesteśmy w stanie zaprosić Państwa do siebie na gospodarstwo, gdzie byłaby możliwość spróbowania produktów z naszej Mąki.

Cały proces produkcji Mąki z Sorgo jest przez nas monitorowany co w skrócie oznacza bardzo wysoką jakość produktu finalnego.

Produkt pochodzenia polskiego przetwarzany u polskich przedsiębiorców, kupując go wspierają Państwo Polską gospodarkę.

Nie zamykamy się na klientów, co oznacza możliwość kupna większej ilości mąki przy atrakcyjniejszej cenie.

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna:1 440 kJ / 340 kcal

Tłuszcze:3,2 g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe:0,5 g

Węglowodany:63,2 g

w tym cukry:<0,6 g

Błonnik:9,6 g

Białko:9.0 g

Sól:<0,01 g

Produkt zalecamy przechowywać w suchym i ciepłym miejscu o temperaturze około 25°

W razie pytań lub wątpliwości chętnie odpowiem na państwa pytania pod numerem telefonu 667 297 609 lub 665 465 685.

Stan Nowy
Marka bez marki
Rodzaj mąka z sorgo
Cechy dodatkowe niski indeks glikemiczny
Certyfikat brak
Produkt nie zawiera glutenu
Stan opakowania oryginalne
Nazwa handlowa Mąka Sorgo
Waga 1000 g
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 1.05 kg
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 1f60dd8d-f7aa-408f-965f-6fca74e9836e

Podobne wyszukiwania