Kup do 22.12.2022 do godziny 13, a przesyłkę otrzymasz przed świętami 23.12.2022.
Sprzęt Nowy fabrycznie zapakowany na gwarancji.
Dynamiczny silnik urządzenia o mocy 450 W pozwala przetwarzać nawet 1,8 kg mięsa na minutę.
W zestawie znajdują się 3 dyski tnące o zróżnicowanej wielkości oczek, dzięki którym można nie tylko mielić mięso czy twaróg, ale również siekać warzywa i orzechy.
Zastosowanie biegu wstecznego usuwa konieczność manualnego oczyszczania urządzenia z przetwarzanego produktu, który zablokował jego działanie.
Niezbędne urządzenie każdej kuchni
Elektryczna maszynka do mielenia mięsa Zeegma Molen Chef to urządzenie, które przyda się w każdej kuchni. Dzięki profesjonalnemu zestawowi akcesoriów i dużej mocy jest niezwykle funkcjonalna i pozwala przygotować całą gamę różnorodnych posiłków.
Niezawodność i funkcjonalność
Maszynka do mielenia Zeegma Molen Chef została wykonana z najwyższej jakości materiałów, zapewniając niezawodność i długotrwałe użytkowanie. Misa, ślimak i noże ze stali nierdzewnej sprawdzą się podczas przygotowywania wyrobów mięsnych, jak i warzywnych. Szybkość pracy zapewnia duża moc 450 W, która pozwala na przetwarzanie nawet 1,8 kg mięsa na minutę!
Różne grubości mielenia
Zestaw trzech dysków z różnymi grubościami oczek pozwala na wykorzystanie pełni potencjału maszynki i przygotowanie różnych, niezwykle smacznych dań.
Sitko 3 mm – najdrobniejsze oczka pozwalają zmielić produkty na jednolitą całość o dość zwartej konsystencji. Świetnie sprawdzi się przy wyrobie gęstych mas takich jak pasztety lub farsze.
Sitko 5 mm – dysk ze średnimi oczkami sprawdzi się nie tylko do zmielenia mięsa na burgery, czy pulpety, ale też do zmielenia warzyw, orzechów, czy twardego sera.
Sitko 8 mm – chcąc uzyskać zmielone mięso o wyrazistej strukturze, najlepiej wybrać dysk z najgrubszymi oczkami. Uzyskana masa doskonale nada się do podrobów lub wyrobu kiełbas.
Nie tylko do mięsa
Stawiając na funkcjonalność w kuchni, Molen Chef został wyposażony w zestaw do szatkowania warzyw, składający się z trzech niezależnych bębnów, które tną i siekają warzywa na wybraną grubość.
Bęben z dużymi oczkami – doskonale nada się do cięcia warzyw na grube słupki do sałatki lub na zdrową przekąskę.
Bęben z małymi oczkami – szatkuje warzywa na cienkie słupki, sprawiając, że znakomicie nada się do surówek lub do sera na pizzę.
Bęben do talarków – przeznaczony do szatkowania warzyw na plasterki. Świetnie nada się do cięcia ogórków zielonych, czy pomidorów na pyszne warzywne przystawki.
Bogaty zestaw akcesoriów
Aby rozszerzyć jeszcze bardziej zakres możliwości kulinarnych oraz usprawnić pracę z maszynką, Molen Chef został wyposażony w bogaty zestaw akcesoriów.
Akcesoria masarskie – pozwalają na wyrabianie własnych kiełbas i wędlin.
Nasadka do kebbe – doskonała do przygotowywania tradycyjnych dań kuchni Bliskiego Wschodu.
Pojemnik na akcesoria – wbudowany w maszynkę, pozwala przechowywać akcesoria bez konieczności szukania potrzebnych elementów. Mieści noże, dyski i nasadki.
Bieg wsteczny
Na szczególną uwagę zasługuje funkcja biegu wstecznego, która znacznie ułatwia mielenie. W razie zablokowania się produktów wystarczy przekręcić pokrętło, a maszynka sama usunie zablokowany element.
Łatwe czyszczenie
Utrzymanie w czystości Molen Chefa jest niezwykle łatwe. Elementy akcesoriów są odłączane, dzięki czemu można je wygodnie umyć pod bieżącą wodą.
Pełnia bezpieczeństwa
O bezpieczeństwo podczas pracy z maszynką Molen Chef dbają antypoślizgowe nóżki, które zapewniają stabilność podczas pracy. Czas pracy urządzenia wydłuża się dzięki metalowej obudowie o specjalnej, lepiej oddającej ciepło konstrukcji. Molen Chef został również poddany profesjonalnym testom i otrzymał certyfikat LFGB.
Uniwersalny design
Dzięki uniwersalnemu designowi, maszynka do mielenia mięsa Molen Chef doskonale wpisuje się w najnowsze trendy. Utrzymana w czarno-srebrnej kolorystyce świetnie wpasowuje się zarówno do kuchni w stylu tradycyjnym, jak i nowoczesnym.