BEZPIECZNA DLA ZDROWIA
Można na niej piec, smażyć, grillować,
Nieprzywierana teflonowa powłoka,
Odporna na korozję,
Obórka termiczna bez użycia dodatkowego tłuszczu,
Zajmuje niewiele miejsca podczas przechowywania,
Utrzymuje grill i piekarnik w czystośc,
Chroni mniejsze kawałki przed wpadnięciem pomiędzy ruszt,
Można na niej przyrządzać mięso, warzywa i inne potrawy,
Czyszczenie zarówno ręcznie jak i w zmywarce,
Zakres temp. od -60° do 260°C,
Nadaje się do grilla: gazowego elektrycznego, węglowego,
Niezbędny przy każdym grilowaniu,
Równomierne pieczenie lub smażenie,
Bardzo szybko się nagrzewa i studzi,
Możliwość przycinania do odpowiedniego kształtu.
Proponowana, mata do pieczenia, smażenia lub grilowania nie zawiera szkodliwych substancji ani metali ciężkich. Dzięki niej łatwo zastąpisz szkodliwą folię lub tacki aluminiowe na Twoim grillu, lub w Twojej kuchni.
Koniec spalonego mięsa z grilla
Zalety maty
Wykonana z wysokiej jakości siatki z włókna szklanego powlekanej teflonem, trwała w użyciu.
Nietoksyczna i bezwonna, nie wpływa na jakość przygotowywanego jedzenia.
Doskonałe właściwości nieprzywierające po obu stronach, skutecznie zapobiegają przyleganiu żywności, łatwa do czyszczenia.
Niezwykła odporność na temperaturę, może być stosowana w temperaturach od -60° do 260°C.
Idealna do grillowania na świeżym powietrzu,
W idealny sposób zapobiega problemom zsunięcia się jedzenia pomiędzy ruszt,
Matę można przycinać nożyczkami do odpowiedniego rozmiaru,
Można ją myć zarówno ręcznie jak i w zmywarce.
Przygotowanie grilla:
mata służy zarówno do przygotowywania posiłku jak i ochrony przed jego zwęgleniem na grillach gazowych, węglowych czy elektrycznych
dociętą matę układamy na ruszcie grilla a na niej jedzenie
doskonale sprawdza się do warzyw, mięs, ryb, owoców morza i innych.
UWAGA!
Matę podczas smażenia na grillu nie powinna mieć bezpośredniego kontaktu z ogniem. Zalecane jest zachowanie odległości ok 10-20 cm nad żarem z grilla.