O przedmiocie

Uwaga!!! Czas dostawy tego produktu trwa od 7 do 10 dni.

Nie jest tajemnicą, że produkty autoklawowane są znacznie smaczniejsze, bardziej aromatyczne i zdrowsze niż konwencjonalna obróbka cieplna.

Wielu naszych klientów pyta, jaka jest różnica między procesem gotowania gulaszu w autoklawie, a na zwykłej kuchence gazowej. Główną różnicą jest temperatura gotowania mięsa. Faktem jest, że w autoklawie temperatura robocza sterylizacji może osiągnąć 120 C, podczas gdy w normalnych warunkach woda wrze już przy 100 C. Oczywiście w wyższej temperaturze czas gotowania jest krótszy, a sam proces sterylizacji jest lepszy jakość. Dlatego fabryki konserw używają ogromnych przemysłowych autoklawów.

Z przyjemnością przedstawiamy nasz sterylizator Mini-Sputnik serii H 8. Model ten jest w całości wykonany ze stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością, dzięki czemu urządzenie nie tylko pięknie wygląda, ale będzie wiernie służyło właścicielowi przez wiele lat.

Cechy autoklawu Sputnik H 8 : eliptyczne (wypukłe) dno, stal nierdzewna, wysokiej jakości spoiny (spawanie argonem), niska waga, niezawodne podzespoły (manometr, zawór wybuchowy, zawór suwakowy).

Dane techniczne:

Materiał obudowy i pokrywy - stal nierdzewna
Grubość stali nierdzewnej - 1,5 mm (ściany), 2 mm (deny: góra i dół), 6 mm (pokrywa i kołnierze)
Ogrzewanie - zewnętrzne (kuchenka gazowa, piecyk, kominek itp.)
Temperatura pracy: 110-120 stopni
Ciśnienie, przy którym wyzwalany jest zawór wybuchowy, wynosi 6 atm
Typ termometru - bimetaliczny (120 С)
Średnica -32 cm
Wysokość - 30 cm
Pojemność - 8 półlitrowych lub 7-litrowych puszek (w 1 rzędzie)

Stan Nowy
Marka inna
Model Sputnik H 8
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 25 kg
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: d87e6308-b9b7-4b2a-9e4e-7dfa1867f38f

Podobne wyszukiwania