Uwaga!!! Czas dostawy tego produktu trwa od 7 do 20 dni.
Mini serowarnia do domu SB10 (Kod: SV-1 )
W dzisiejszych czasach, pomimo obfitości produktów z kwasem mlekowym w sklepach, zakup naprawdę wysokiej jakości sera może być bardzo problematyczny. W końcu prosty kupujący może tylko zgadywać, z czego wykonany jest tak piękny kawałek pożądanego przysmaku. Dlatego wielu zastanawia się, jak samemu ugotować takie pyszne?
Robienie sera w domu nie jest łatwym zadaniem, ale jest całkiem realne.
Oczywiście oddzielenie śmietany od pełnego mleka lub ubijanie masła jest znacznie łatwiejsze niż robienie domowych surowców, ale jeśli masz mini fabrykę serów w swoim domu, produkcja sera nie staje się taka trudna.
Dla początkujących serowarów proponujemy małą 9-litrową serowarkę, w której można ugotować różnego rodzaju sery, a także jogurty, twarogi itp.
Nabiał serowy SB10 świetnie nadaje się do wykorzystania w domu w kuchni. Ma niewielkie wymiary gabarytowe (30*30 cm), co ułatwia przechowywanie go nawet w miejskim mieszkaniu.
Produkty mleczne wlewa się do specjalnego naczynia o podwójnych ściankach. Przestrzeń między ściankami wypełniona jest wodą, która jest podgrzewana grzałką elektryczną i równomiernie podgrzewa mleko.
Cały zbiornik wykonany jest wyłącznie ze stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z żywnością o grubości co najmniej 1 mm.
Za wygodę obsługi odpowiada elektroniczna jednostka sterująca, która jest w stanie niezawodnie utrzymywać ustawioną temperaturę z błędem nie większym niż 0,1 C. Aktualna temperatura jest pokazywana na wyświetlaczu w trybie grzania serowara. indeks.
Charakterystyka techniczna serowarni SB10:
Pojemność: maksymalna - 9 litrów, minimalna - 5 litrów.
Napełnianie wodą - 4 l.
Moc grzałki - 1700 W
Typ termostatu - cyfrowy, dwuprogowy (możliwość ustawienia górnej i dolnej granicy temperatury zadanej).
Zakres temperatur pracy - od 20 do 60 C
Gatunek stali - AISI304
Napięcie zasilania - 220 V
Podstawowe wyposażenie urządzenia do serowarstwa:
Korpus ze stali nierdzewnej z dwoma przyłączami wodnymi.
Wąż silikonowy (do doprowadzania wody lub odpływu serwatki).
Instrukcja.
Również domowa serowarnia może być z powodzeniem wykorzystywana do chłodzenia nabiału i innych produktów bieżącą zimną wodą.
Cechy tego urządzenia: stosunkowo niski koszt, łatwość obsługi i długa żywotność, dokładny termostat, grzanie przez płaszcz wodny.