Przedmiotem sprzedaży jest Miód Akacjowy z własnej pasieki nr 14113522 Pasieka Pszczółka Maja. Miód w szklanym słoiku o pojemności 900ml 1200g Waga miodu.
Miód Akacjowy- jeden z najwolniej krystalizujących się miodów nektarowych zawierający znaczną ilość frakcji fruktozy i jednocześnie sacharozy. Ma najrzadszą konsystencję wśród miodów, bardzo delikatny smak i jasną barwę (od kremowej nawet do bezbarwnej). Po krystalizacji ma białą lub kremową barwę. Pszczoły do jego produkcji zbierają nektar z robinii akacjowej (Robinia pseudoacacia) przez bardzo krótki okres (od końca maja do początku czerwca). Zapach miodu (dość intensywny) delikatnie przypomina zapach kwiatów robinii, powszechnie błędnie nazywanej akacją. Miód akacjowy nie zaburza smaku innych potraw i napojów, dlatego ma uniwersalne zastosowanie w kuchni- jest cennym dodatkiem do różnorodnych dań, wypieków oraz słodzikiem do kawy i herbaty (odradza się rozpuszczanie go w wysokiej temperaturze , wtedy jak wszystkie miody, traci swoje właściwości lecznicze). Jako naturalny lek nadaje się szczególnie przy zaburzeniach trawienia (zgaga, kwasota). Stosuje się go na kaszel i katar, w zaburzeniach widzenia oraz w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego. Działa na organizm człowieka wzmacniająco, detoksykacyjnie i uspokajająco. Inne cenne właściwości to obniżanie ciśnienia tętniczego krwi, rozszerzanie naczyń krwionośnych , poprawianie krążenia i zwiększenie stężenia hemoglobiny, wpływa na to m.in zawartość cennych związków - izoflawonów. Z tego względu jest nieocenionym wsparciem w zapobieganiu chorobom układu krwionośnego np. miażdżycy. Ocet jabłkowy z dodatkiem miodu akacjowego jest wskazany przy zaburzeniach funkcjonowania trzustki. Miód stosowany zewnętrznie (okłady, maści) przyspiesza gojenie się ran. Dziennie nie powinno się przekraczać dawki 2 łyżek miodu dla osób dorosłych, 2 łyżeczek dla dzieci. Nadmierne spożywanie miodu akacjowego w dłuższym czasie może działać szkodliwie.
Polecam produkt w 100% naturalny.