Dziękujemy za zainteresowanie naszymi serami.
Sery produkujemy z najwyższej jakości mleka, które dostarcza nam Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Oleśnie.
Gwarancją jakości jest powolny proces przetwarzania mleka, przez naszych włoskich mistrzów serowarstwa, którzy z pokolenia na pokolenie zajmują się produkcją serów.
W powolnym i starannym procesie przetwarzania, możliwe jest naturalne dojrzewanie naszego sera.
To właśnie rzemieślnicza ręczna praca daje należyte efekty.
MOZZARELLA ROSALINDA:
- czysty, łagodny, lekko kwaśny
- skórka około 1mm, gładka powierzchnia z wyjątkiem obszaru cięcia, świeża półtwarda , elastyczna, włóknista, soczysta, wraz z nacieciem następuje ubytek białego płynu tzw."latticello"(serwatka)
- zawartość tłuszczu - nie mniej niż 13%
cena: 43,70 zł/kg, 10,92 zł/250gr
- mozzarelle można spożywac na wiele sposobów, najlepiej smakuje naturalna, pokrojona w plasterki, gdy doprawimy ją oliwa i oregano ze swieżym pomidorem lub w salatkach,
- smaczna jest też w kanapce, zapiekanym makaronie, w zupie i wielu innych...
W razie pytań zapraszamy do kontaktu tel. +48 786 679 042 lub mailowego : kontakt@fattoriaitaliana.pl