Muscle Clinic IsoVeganUP to suplement diety zawierający kombinację trzech źródeł białka roślinnego (izolatu białka soi, białka grochu oraz białka ryżu), polecany zarówno sportowcom, osobom aktywnym fizycznie, jak i wszystkim tym, którzy szukają wegańskiego źródła białka, w celu dostarczenia do organizmu wszystkich niezbędnych aminokwasów. Produkt doskonale wpisuje się w ramy diety wegańskiej i wegetariańskiej.
Pełny komplet aminokwasów
Kombinacja różnych źródeł białka roślinnego w IsoVeganUP ma na celu zwiększenie kompletności aminogramu (który często bywa problem w roślinnych suplementach białkowych), czyli zapewnienie wszystkich niezbędnych aminokwasów w odpowiednich proporcjach.
Białko sojowe jako jedyne z białek roślinnych zawiera komplet wszystkich aminokwasów, z kolei białko ryżowe cechuje wysoka zawartość wszystkich niezbędnych aminokwasów egzogennych (EAA). Proteiny z grochu charakteryzują się najwyższym indeksem sytości. Takie połączenie źródeł białek roślinnych, a także świetna rozpuszczalność i wyjątkowy smak odżywki sprawiają, że Muscle Clinic IsoVeganUp jest prawdopodobnie najlepszym białkiem wegańskim na rynku.
Budowa i utrzymanie masy mięśniowej
Odżywki białkowe są popularnym suplementem stosowanym przez sportowców i osoby aktywne fizycznie do wspomagania budowy i utrzymania masy mięśniowej. Podczas treningu siłowego i innych aktywności fizycznych dochodzi do uszkodzenia włókien mięśniowych, a białka dostarczone przez odżywki białkowe pomagają w ich regeneracji i wzroście.
Z kolei podczas długotrwałych okresów niedoboru kalorii, organizm może zacząć rozkładać białka mięśniowe jako źródło energii, co prowadzi do utraty masy mięśniowej. Spożywanie odżywki białkowej może pomóc w ochronie i utrzymaniu masy mięśniowej w takich okresach, dostarczając organizmowi dodatkowych aminokwasów do syntezy białek mięśniowych. Badania wykazały, że suplementacja odżywkami białkowymi może pomóc w zwiększeniu siły i wytrzymałości mięśniowej u osób trenujących siłowo lub uprawiających sporty wytrzymałościowe.
Alternatywa dla białka zwierzęcego
Białko wegańskie to świetna alternatywa dla klasycznych odżywek białkowych opartych na białkach mleka pod kątem zawartości aminokwasów. Nie zawiera nabiału ani laktozy, co czyni je bardzo dobrym wyborem dla wszystkich osób nietolerujących tych pokarmów, które dotychczas najczęściej sięgały po odżywki białkowe oparte o izolat białka serwatki.
Muscle Clinic IsoVeganUp dostępny jest w pięciu smakach, w opakowaniach 420 g. Każde opakowanie zawiera 15 sugerowanych porcji produktu.
Muscle Clinic IsoVeganUp podobnie jak inne suplementy Muscle Clinic produkowany jest zgodnie z ideologią Clean Label Formula (CLF), co oznacza, że nie zawiera konserwantów, syntetycznych smaków, sztucznych barwników, spulchniaczy, zagęszczaczy, acesulfamu, aspartamu czy sacharynianu sodu. Rolę aromatu czy barwnika pełnią wyłącznie naturalne składniki.
Skład produktu IsoVeganUp na przykładzie smaku waniliowego: białko z grochu, białko z ryżu, izolat białka z soi (soja), kakao, aromat: czekolada i wafel, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodząca: sukraloza.
Wartość odżywcza W 100 g W 30 g
Wartość energetyczna 1562 kJ / 373 kcal 496 kJ / 112 kcal
Tłuszcz 3,4 g 1,02 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,4 g 0,42 g
Węglowodany 3,6 g 1,08 g
- w tym cukier < 1 g < 1 g
Białko 82 g 24,6 g
Sól 1,3 g 0,39 g
Sposób spożycia: 30 g (2 miarki) proszku wymieszaj w 300 ml wody, używając miksera lub shakera. Spożywaj do 3 porcji dziennie, najlepiej do śniadania oraz przed i bezpośrednio po treningu.
Ważne informacje: Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej ISO VEGAN UP nie powinien być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Produkt powinien być przechowywany w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Produkt należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 15-25°C i chronić przed światłem. Zawiera substancje słodzące. Zawiera źródło fenyloalaniny. Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu. Zawiera soję.