O przedmiocie

Starter do samodzielnego przygotowania fermentowanego napoju mlecznego Narine, na bazie bakterii Lactobacillus acidophilus Er-2 317/402 Narine.

Narum Jogurt Narine - zakwaska do przygotowania jogurtu w domu

Skład:

Jedno opakowanie zawiera 5 jednostek suchego fermentu w celu przygotowania pięciu porcji jogurtu z 1 litra mleka każda.

Właściwości:

Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie:

  • Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine.

Sposób przygotowania:

  1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu należy wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
  2. 1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
  3. Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka. Dobrze wymieszać.
  4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:

    1.Użyć jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin. Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu lub

    2.Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin. Po tym czasie sprawdzić czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wyłożyć i wstawić do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

Uwaga! Po zmianie konsystencji są 2 opcje, wstawić od razu do lodówki - będzie smak słodki lub po zagęszczeniu zostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia na 1,5 - 2 godziny i dopiero wtedy wstawić do lodówki - będzie smak kwaśny i gęsta konsystencja.

Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy.

Warunki przechowywania:

Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.

Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności  bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

Masa netto: 5g

Stan Nowy
Wyrób medyczny nie
Nazwa Jogurt Narine
Postać saszetka
Liczba sztuk 5 szt.
Waga netto 5 g
Marka Narum
Podstawowy składnik inny
Cechy dodatkowe czysty (bez dodatków), ekologiczny
EAN (GTIN) 5907068880368
Stan opakowania oryginalne
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 471951a6-74e4-4235-9f3a-083833dd381d

Podobne wyszukiwania