O przedmiocie

Eterno to ceniony producent syropów naturalnych i przetworów owocowych. Na etykietach produktów nie znajdziecie żadnych sztucznych substancji.

Tegoroczna zima była zimą tylko w teorii. Helena potrafiła jednak skutecznie zrekompensować sobie brak śniegu. Zamiast wdawać się w bezsensowne dyskusje z pogodą, przynosiła z piwnicy butelkę wina, syrop imbirowy i kilka pomarańczy. Potem wystarczyło pozwolić, by ciepłe korzenne aromaty obiegły cały dom. Wreszcie czuć, że mamy grudzień.

KULISY PRZYGOTOWANIA SYROPU
Syrop imbirowy wytwarzany jest z naturalnych przypraw z dodatkiem soku z cytryny. Żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości i sztucznych barwników – bazuje jedynie na naturalnych składnikach.

PROPOZYCJE WYKORZYSTANIA
Syrop imbirowy, aż się prosi o dodanie do herbaty, grzanego wina lub piwa. Dobrze smakuje też z owsianką, deserami i naleśnikami podawanymi na słodko.

INFORMACJE O PRODUKCIE

Składniki: cukier, woda, imbir 12% (spoza Polski), sok z cytryny, goździki.

Zawartość netto: 200ml

Zastosowanie: do herbaty i grzańców, napojów i deserów.

Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna: 1004kJ/ 240kcal, tłuszcz: 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g, węglowodany: 58g, w tym cukry: 57g, białko: 0g, sól: 0g

Właściwości produktu: naturalnie bezglutenowy

odpowiedni dla wegan

Poniżj kilka przepisów:

Smażony ryż z jabłkami
Składniki
- Pół szklanki ryżu
- 2 jabłka
- 2 łyżki masła
- cynamon
- syrop imbirowy
Sposób przygotowania
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Jabłka obieramy i kroimy w plasterki, które następnie obsmażamy na maśle z dodatkiem cynamonu.
Na patelnię dodajemy ryż i ponownie podsmażamy.
Podajemy z syropem imbirowym.

Drink z herbaciano - imbirowy
Składniki:
- 400 ml herbata earl grey
- 100 ml rumu
- 20 ml syropu imbirowego
- Cytryna
Sposób przygotowania
Zaparzoną uprzednio i wystudzoną herbatę earl grey umieszczamy w shakerze i łączymy z syropem imbirowym, zmrożonym rumem i energicznie wstrząsamy do jednolitego wymieszania wszystkich składników.
Przyrządzony drink przelewamy do szklanek i podajemy z plastrami cytryny.

Jesienna, rozgrzewająca herbata
Składniki
- 40ml syropu imbirowego
- Czarna herbata
- 2 plastry pomarańczy
Sposób przygotowania
Czarną herbatę zalewamy wrzątkiem.
Po kilku minutach kiedy napar będzie gotowy dodajemy syrop imbirowy.
Podajemy z plastrem pomarańczy.
Dla większej aromatyczności możesz dorzucić goździki.
Do herbaty dodawaj owoce w syropie: cytrynki, limonki i pomarańcze.

Filet z kurczaka w sosie imbirowym
Składniki
- Filet z kurczaka 2szt
- Ziemniaki młode 300g
- Olej do smażenia
- Masło 100g
- Pomidorki koktajlowe 4 szt
- Sól pieprz
- Syrop imbirowy - 4 łyżki
Sposób przygotowania
Filety z kurczaka oczyścić i osuszyć ręcznikiem papierowym, doprawić pieprzem i solą.
Ziemniaczki umyć skropić oliwą i posolić, wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piec około 15 minut.
Przyprawionego kurczaka smażymy na grillowej patelni po 5 minut z każdej strony. Następnie podlewamy kurczaka syropem i chwilę redukujemy.
Dodajemy masło i pomidorki koktajlowe chwilę dusimy, aż sos zgęstnieje. Podajemy z pieczonymi ziemniakami
Aby wydobyć jeszcze lepszy smak, odłóż na pół godziny przyprawionego kurczaka do lodówki skropionego syropem imbirowym.

Rozgrzewająca herbata
Składniki
- Czarna herbata
- Syrop imbirowy
Sposób przygotowania
Zaparz czarną herbatę, poczekaj aż chwilkę przestygnie. Dolej do smaku syrop imbirowy.

Krem z dyni
Składniki
- 500g obranej dyni
- 200g ziemniaków
- 1 cebula
- łyżka masła
- 1 marchewka
- 1 ząbek czosnku
- kurkuma
- sól pieprz
- syrop imbirowy
- garść pestek dyni
- 50 ml kwaśnej śmietany
Sposób przygotowania
W dużym garnku szklimy pokrojoną w kostkę cebulę.
Następnie dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki, plasterki marchewki, kawałki dyni i smażymy przez kolejne 5-10 min.
Całość zalewamy bulionem dodajemy przeciśnięty lub posiekany czosnek i przyprawy i gotujemy do miękkości.
Po ugotowaniu dodajemy 3 łyżeczki syropu imbirowego i zostawiamy do ostudzenia, następnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Podajemy z kapką śmietany i prażonymi pestkami dyni.

Kulki amarantusowe z imbirem i żurawiną
Składniki
- 70ml syropu imbirowego
- 2 szklanka ekspandowanego amarantusa
- Pół szklanki daktyli bez pestek
- 3 łyżki suszonej żurawiny
Sposób przygotowania
Najlepiej zacząć od namoczenia daktyli.
Daktyle zalewamy ciepłą, a nawet wrzącą woda i odstawiamy do namoczenia na min 15 min.
Po tym czasie daktyle należy odlać nadmiar wody i zmiksować daktyle do konsystencji gładkiego kremu.
Następnie do miseczki wsypujemy amarantus i dodajemy uprzednio przygotowany krem daktylowy.
Dodajemy syrop imbirowy i żurawinę.
Masę wyrabiamy widelcem, a następnie formujemy kulki - dowolnej wielkości.

Stan Nowy
Kod producenta 5907657039542
Marka Eterno
Nazwa handlowa Syrop imbirowy
Pojemność 200 ml
Cechy dodatkowe wegańskie
EAN (GTIN) 5907657039542
Stan opakowania oryginalne
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: c61a3ce4-12e4-4fad-9f39-9a9333299a2d

Podobne wyszukiwania