O przedmiocie

Gudbrandsdalen Original Brunost,

najpopularniejszy norweski ser z nutą karmelową

Brunost doslownie oznacza brązowy ser. Norweski przysmak powstaje z serwatki ( produktu ubocznego przy produkcji tradycyjnego sera). Do serwatki dodaje się mleko, a następnie śmietanę i gotuje przez kilka godzin. Zawarta w mleku laktoza krystalizuje się, mieszanka gęstnieje i zamienia się w karmel, który nadaje serowi charakterystycznego brązowego koloru, zapachu i przede wszystkim niezwykłego słodkiego smaku.

Tekstura brunost jest zwarta i przypomina tradycyjne sery jak np. gouda Gudbrandsdalsost wykonany jest mieszanki koziego i krowiego mleka.

Doskonale smakuje na chrupkim pieczywie, gofrze czy krakersach. Norwegowie na bazie brunosta przygotowują również sosy do wytrwawnych potraw.

jedno opakowanie to 500g sera

Stan Nowy
Cechy dodatkowe brak
Marka bez marki
Rodzaj żółty
EAN (GTIN) 7038010028571
Waga 0.250 kg
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 0.500 kg
Nazwa handlowa Gudbrandsalen Brunost
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: cc680a72-b9a7-4da2-b04e-4f083c86bfca

Podobne wyszukiwania