O przedmiocie

Opis produktu

Kształt noża ze smukłym wąskim ostrzem zwężającym się ku końcowi jest idealny do obierania, krojenia i czyszczenia warzyw i owoców. Świetnie sprawdzi się również podczas siekania cebuli, czosnku, papryczek czy przypraw. Ten rodzaj noża wydaje się być drugim najważniejszym w każdej kuchni, zaraz po nożu szefa.

Linia TORA stworzona została z myślą o użytkownikach rozpoczynających swoją przygodę z fascynującym światem japońskich noży. Jak zawsze w przypadku produktów KASUMI odznaczają się bezkompromisowym podejściem do jakości gwarantowanym kunsztem japońskich mistrzów, jednocześnie ich cena czyni je dostępnymi dla początkujących użytkowników.

Cechy produktu

  • ostrze: stal nierdzewna Daido 1K6 (0,6% węgla)

  • twardość 58/59 HRC

  • metal nietoksyczny

  • odporny na korozję i ścieranie

  • nie absorbuje zapachów

  • nie wywołuje alergii

  • smukłe, wąskie ostrze

  • najwyższa ostrość

  • rękojeść: drewno z magnolii, pokryte czarną żywicą epoksydową, kształt ośmiokątny

  • polipropylenowa obręcz wzmacniająca połączenie uchwytu z ostrzem

  • doskonała przyczepność do dłoni i pewność ruchów podczas krojenia

  • całkowita długość: 23 cm

  • waga: 40 g

  • zalecane mycie ręczne

Parametry produktu

Kod produktu:

K-36844

Twardość w skali Rockwella:

58-59 HRC

Marka:

Kasumi

Linia:

Tora

Długość (cm):

9

Stan Nowy
Linia TORA
Marka Kasumi
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 2c057421-3acc-4ce1-b331-ad98559667e5

Podobne wyszukiwania