O przedmiocie

Opis produktu

Japoński nóż szefa kuchni zwany również Gyuto jest niezastąpionym najbardziej uniwersalnym nożem, świetnie nadającym się do cięcia, siekania, krojenia w plasterki czy kostki. Dzięki optymalnej wadze i świetnemu wyważeniu sprawdza się również przy cięższym pracach jak krojenie twardych warzyw czy porcjowanie mięsa. Szerokie ostrze można dodatkowo wykorzystać do skrobania oraz przenoszenia przygotowanych składników z deski na patelnię czy do garnka.

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.

Cechy produktu

  • ostrze: stal damasceńska

  • 32 warstwy stali skuwanej na gorąco

  • twardość 59-60 HRC

  • ostrze zdobione dwustronnie tradycyjnym wykończeniem

  • bardzo wysoka ostrość noża

  • rękojeść: twarde drewno pakka

  • lekki

  • wygodny w użytkowaniu

  • szerokie ostrze można wykorzystać do skrobania oraz przenoszenia przygotowanych składników z deski na patelnię czy do garnka

  • długość całkowita: 33 cm

  • waga: 190 g

  • zalecane mycie ręczne

Parametry produktu

Kod produktu:

K-88020

Twardość w skali Rockwella:

59-60 HRC

Marka:

Kasumi

Materiał:

stal damasceńska

Linia:

Damascus

Kraj produkcji:

Japonia

Długość (cm):

20

Stan Nowy
Linia DAMASCUS
Marka Kasumi
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 058873ca-c8b1-478e-aa51-65b5439f328f

Podobne wyszukiwania