O przedmiocie

Opis produktu

Nakiri to nóż dedykowany do cięcia i szatkowania warzyw, oraz ziół. Prosta klinga bardzo ułatwia przenoszenie produktów. Należy pamiętać, że nóż „nakiri" to nie tasak. Dlatego w zupełności nie nadaje się do rozłupywania dużych kawałków mięsa z kością.

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.

Cechy produktu

  • ostrze: stal damasceńska

  • 32 warstwy stali skuwanej na gorąco

  • twardość stali 59-60 HRC

  • ostrze zdobione dwustronnie tradycyjnym wykończeniem

  • bardzo wysoka ostrość noża

  • rękojeść: twarde drewno pakka

  • lekki

  • wygodny w użytkowaniu

  • kształt tasaka

  • długośc całkowita: 30,5 cm

  • waga: 220 g

  • zalecane mycie ręczne

Parametry produktu

Kod produktu:

K-84017

Twardość w skali Rockwella:

59-60 HRC

Marka:

Kasumi

Materiał:

stal damasceńska

Linia:

Damascus

Kraj produkcji:

Japonia

Długość (cm):

17

Stan Nowy
Linia DAMASCUS
Marka Kasumi
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 423bd7a0-9bf4-4f4f-b9ff-31f97463bbc1

Podobne wyszukiwania