O przedmiocie

Opis produktu

Nóż Santoku posiada ostrze cieńsze od tradycyjnego noża szefa kuchni, które stopniowo zaokrągla się na końcu tworząc prostszą krawędź. Dzięki wgłębieniom na ostrzu podczas krojenia tworzą się małe kieszonki powietrzne zapobiegające przywieraniu krojonych produktów do noża. Nóż Santoku świetnie sprawdzi się podczas krojenia w cienkie plasterki mięsa i ryb.

Cechy produktu

  • ostrze: monolityczna stal wysokowęglowa VG-10PRO

  • elastyczne

  • twardość stali 59-60HR

  • wysoka odporność na odkształcenia i pękanie

  • metal nietoksyczny

  • odporny na korozję i ścieranie

  • nie absorbuje zapachów

  • nie chłonie wilgoci

  • nie wywołuje alergii

  • rękojeść: polimerowa, lekka, wytrzymała

  • długość całkowita: 31,5cm

  • waga: 186 g

  • zalecane mycie ręczne

Parametry produktu

Kod produktu:

K-54018

Twardość w skali Rockwella:

59-60 HRC

Marka:

Kasumi

Materiał:

stal wysokowęglowa

Linia:

VG10 PRO

Kraj produkcji:

Japonia

Długość (cm):

18

Stan Nowy
Linia VG-10
Marka Kasumi
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 52161047-b90f-4f03-b46d-fdfbb074e508

Podobne wyszukiwania