O przedmiocie

Opis produktu

Sashimi zwane także yanagiba to specjalistyczne jednostronnie ostrzone noże dedykowane do ryb. Po mimo dużych rozmiarów, nóż zapewnia niezwykłą precyzję cięcia. Świetnie sprawdzi się zarówno przy porcjowaniu jak i oskórowywaniu. Należy pamiętać że ze względu na specyficzny kształt ostrza- mogą się nim posługiwać jedynie osoby praworęczne. Aby zachować legendarną ostrość i nie uszkodzić bardzo cienkiego ostrza- zaleca się aby unikać siekania lub krojenia twardych produktów.

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.

Cechy produktu

  • ostrze: stal damasceńska

  • 16 warstw stali skuwanej na gorąco

  • twardość 59-61 HRC

  • ostrze wykuwane i ostrzone tylko z jednej strony

  • dedykowany dla osób praworęwcznych

  • bardzo wysoka ostrość noża

  • wygodna rękojeść wykonana z twardego drewna pakka

  • długość całkowita: 34,5 cm

  • waga: 210 g

  • należy myć ręcznie

Parametry produktu

Kod produktu:

K-85021

Twardość w skali Rockwella:

59-60 HRC

Marka:

Kasumi

Materiał:

stal damasceńska

Linia:

Damascus

Kraj produkcji:

Japonia

Długość (cm):

21

Stan Nowy
Linia DAMASCUS
Marka Kasumi
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 801e4cfe-fd41-4881-8db4-537917f3a56e

Podobne wyszukiwania