O przedmiocie

Opis produktu

Japoński nóż szefa kuchni zwany również Gyuto jest niezastąpionym najbardziej uniwersalnym nożem, świetnie nadającym się do cięcia, siekania, krojenia w plasterki czy kostki. Dzięki optymalnej wadze i świetnemu wyważeniu sprawdza się również przy cięższym pracach jak krojenie twardych warzyw czy porcjowanie mięsa. Szerokie ostrze można dodatkowo wykorzystać do skrobania oraz przenoszenia przygotowanych składników z deski na patelnię czy do garnka.

Cechy produktu

  • ostrze: stal wysokowęglowa

  • twardość 59-60 Rocwell

  • kute na gorąco pod naciskiem 300 ton

  • stal wzmocniona poprzez młotkowanie

  • wzór młotkowania sprawia, że krojone produkty nie przywierają do boków ostrza

  • szerokie ostrze można wykorzystać do skrobania oraz przenoszenia przygotowanych składników z deski na patelnię czy do garnka

  • metal nietoksyczny

  • odporny na korozję i ścieranie

  • nie absorbuje zapachów

  • nie wywołuje alergii

  • rękojeść: żywica poliacetylanowa, lekka, wytrzymała, higieniczna

  • dobrze dopasowuje się do kształtu dłoni

  • długość całkowita: 34,5 cm

  • waga: 190 g

  • zalecane mycie ręczne

Parametry produktu

Kod produktu:

K-78020

Twardość w skali Rockwella:

59-60 HRC

Marka:

Kasumi

Materiał:

stal wysokowęglowa

Linia:

VG 10 HM

Kraj produkcji:

Japonia

Długość (cm):

20

Stan Nowy
Linia VG-10
Marka Kasumi
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: a658e559-3d95-443e-81f2-974fdb94636f

Podobne wyszukiwania