Zanim napiszesz albo zadzwonisz...
zwróć proszę uwagę na następujące kwestie i poświęcić chwilkę na przeczytanie tych 5 punktów. Dla prawilnych Januszy jeszcze mniej, bo tylko pierwsze zdanie z punktu 4 :)
Dla dociekliwych i tych, którzy chcą wiedzieć więcej o przedmiocie oferty - opis jest pod listą.
Wszystkie ogłoszenia na tym koncie są aktualne.
Wszystkie wystawione urządzenia są w pełni sprawne, chyba że w tytule jasno wskazano inaczej.
Wysyłki są realizowane wyłącznie do paczkomatów (max. w ciągu 12h), możliwy jest również odbiór osobisty w Krakowie (jeszcze szybciej). To okazja do obejrzenia/przymierzenia/sprawdzenia przedmiotu przed zakupem. Można też chwilkę pokwękać, ponarzekać i pogrymasić pod warunkiem że konstruktywnie :)
Cena wystawionych przedmiotów nie podlega negocjacjom. Jeśli w ogłoszeniu nie ma zaznaczonej opcji “do negocjacji” to należy to rozumieć w ten sposób, że cena jest ostateczna i nie podlega żadnym targom. Januszom biznesu i “madkom z horymi curkami” zdecydowanie dziękuję. Okazji proszę szukać gdzie indziej, tutaj to nie działa. Dramatyczne historie o “bombelkach” albo niepowtarzalne okazje w stylu “daje piontaka i jestem za godzine” też nie robią tu wrażenia. Zazwyczaj ceny przedmiotów są najniższe, w porównaniu do podobnych aukcji w dniu wystawienia.
Dla seniorów i osób o ograniczonej mobilności możliwe są preferencyjne warunki zakupu i odbioru na terenie Krakowa: przywiezienie pod wskazany adres, dogodna forma płatności lub inne wsparcie. W razie takiej potrzeby proszę o kontakt.
Proszę nie zadawać pytań dotyczących tych kwestii, bo to strata czasu: Twojego i mojego. Takie wiadomości pozostaną bez odpowiedzi.
Dziękuję :)
Nóż kuchenny szefa kuchni
Jakość wykonania noża zapewnia ostrość na całej długości ostrza i trwałość narzędzia. Wykonany jest ze szlifowanej stali, co daje wydajność i odporność na zużycie. Profilowana, ergonomiczna rękojeść oznacza z kolei wygodny i pewny chwyt, dzięki którym codzienne gotowanie może stać się (jeszcze większą) przyjemnością.
długość ostrza: 21 cm,
długość noża: 33,5 cm,
długość rękojeści: 12,5 cm,
szerokość ostrza: 4,5 cm.
Aby zapewnić długotrwałe użycie i brak konieczności częstego ostrzenia, wystarczy wdrożyć kilka zasad:
noża używamy do przygotowywania potraw, nie jako narzędzie warsztatowe. Nóż to nie śrubokręt, nie służy też do otwierania puszek;
nóż czyścimy pod ciepłą, bieżącą wodą z użyciem płynu do naczyń, nie parzymy ostrza wrzątkiem ani nie myjemy go w zmywarce;
po umyciu wycieramy do sucha;
nóż przechowujemy w suchym miejscu, z zabezpieczonym ostrzem;
po krojeniu kwaśnych produktów lub po kontakcie z alkoholem, nóż myjemy i wycieramy niezwłocznie;
po ostrzeniu noża należy wypolerować ostrze.
Nóż jest nowy i nie był używany. Został wyjęty z opakowania wyłącznie w celu zrobienia zdjęć.