O przedmiocie

Opis produktu

Nakiri to nóż dedykowany do cięcia i szatkowania warzyw, oraz ziół. Prosta klinga bardzo ułatwia przenoszenie produktów. Należy pamiętać, że nóż „nakiri" to nie tasak. Dlatego w zupełności nie nadaje się do rozłupywania dużych kawałków mięsa z kością.

Linia TORA stworzona została z myślą o użytkownikach ropoczynających swoją przygodę z fascynującym światem japońskich noży. Jak zawsze w przypadku produktów KASUMI odznaczają się bezkompromisowym podejściem do jakości gwarantowanym kunsztem japońskich mistrzów, jednocześnie ich cena czyni je dostępnymi dla początkujących użytkowników.

Cechy produktu

  • ostrze: stal nierdzewna Daido 1K6 (0,6% węgla)

  • twardość 58/59 HRC

  • metal nietoksyczny

  • odporny na korozję i ścieranie

  • nie absorbuje zapachów

  • nie wywołuje alergii

  • kształt tasaka

  • najwyższa ostrość

  • rękojeść: drewno z magnolii, pokryte czarną żywicą epoksydową, kształt ośmiokątny

  • polipropylenowa obręcz wzmacniająca połączenie uchwytu z ostrzem

  • doskonała przyczepność do dłoni i pewność ruchów podczas krojenia

  • całkowita długość: 30 cm

  • waga: 120 g

  • zalecane mycie ręczne

Parametry produktu

Kod produktu:

K-36847

Twardość w skali Rockwella:

58-59 HRC

Marka:

Kasumi

Linia:

Tora

Długość (cm):

16.5

Stan Nowy
Linia TORA
Marka Kasumi
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 186bad1f-5148-4485-8f21-1e3805f408ff

Podobne wyszukiwania