O przedmiocie

Opis produktu

Nóż Santoku posiada ostrze cieńsze od tradycyjnego noża szefa kuchni, które stopniowo zaokrągla się na końcu tworząc prostszą krawędź. Dzięki wgłębieniom na ostrzu podczas krojenia tworzą się małe kieszonki powietrzne zapobiegające przywieraniu krojonych produktów do noża. Nóż Santoku świetni sprawdzi się podczas krojenia w cienkie plasterki mięsa i ryb.

Rzemieślniczo kute noże Kasumi Black Hammer, produkowane w limitowanych ilościach. Wykonane są ze stali Aogami /Blue Paper Steel - tradycyjnej japońskiej stali węglowej, wzbogaconej chromem i wolframem (62 HRC). Noże Black Forged wymagają konserwacji i kontrolowanego użytkowania. Nie posiadają właściwości nierdzewnych. Rękojeść wykonana jest z drewna wiśni.

Cechy produktu

  • ostrze: tradycyjna japońska stal węglowa Aogami/Blue Paper Steel wzbogacona chromem i wolframem

  • twardość 62 HRC

  • kute rzemieślniczo

  • rękojeść: drewno wiśni

  • wymagają konserwacji i kontrolowanego użytkowania

  • limitowane ilości

  • nie posiadają właściwości nierdzewnych

  • należy myć ręcznie

Parametry produktu

Kod produktu:

K-MSA100

Twardość w skali Rockwella:

62 HRC

Marka:

Kasumi

Linia:

Black Hammer

Długość (cm):

16.5

Stan Nowy
Linia BLACK HAMMER
Marka Kasumi
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 6828b784-ea3a-4218-a158-9434f2ac2441

Podobne wyszukiwania