O przedmiocie

Opis produktu

Japoński nóż szefa kuchni zwany również Gyuto jest niezastąpionym najbardziej uniwersalnym nożem, świetnie nadającym się do cięcia, siekania, krojenia w plasterki czy kostki. Dzięki optymalnej wadze i świetnemu wyważeniu sprawdza się również przy cięższych pracach jak krojenie twardych warzyw czy porcjowanie mięsa. Szerokie ostrze można dodatkowo wykorzystać do skrobania oraz przenoszenia przygotowanych składników z deski na patelnię czy do garnka.

Linia TORA stworzona została z myślą o użytkownikach ropoczynających swoją przygodę z fascynującym światem japońskich noży. Jak zawsze w przypadku produktów KASUMI odznaczają się bezkompromisowym podejściem do jakości gwarantowanym kunsztem japońskich mistrzów, jednocześnie ich cena czyni je dostępnymi dla początkujących użytkowników.

Cechy produktu

  • ostrze: stal nierdzewna Daido 1K6 (0,6% węgla)

  • twardość 58/59 HRC

  • metal nietoksyczny

  • odporny na korozję i ścieranie

  • nie absorbuje zapachów

  • nie wywołuje alergii

  • szerokie ostrze można wykorzystać do skrobania oraz przenoszenia przygotowanych składników z deski na patelnię czy do garnka

  • najwyższa ostrość

  • rękojeść: drewno z magnolii, pokryte czarną żywicą epoksydową, kształt ośmiokątny

  • polipropylenowa obręcz wzmacniająca połączenie uchwytu z ostrzem

  • doskonała przyczepność do dłoni i pewność ruchów podczas krojenia

  • całkowita długość: 32,5 cm

  • waga: 110 g

  • zalecane mycie ręczne

Parametry produktu

Kod produktu:

K-36851

Twardość w skali Rockwella:

58-59 HRC

Marka:

Kasumi

Linia:

Tora

Długość (cm):

20

Stan Nowy
Linia TORA
Marka Kasumi
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 2d9b4c30-7265-493d-b6a5-4d78864a0301

Podobne wyszukiwania