O przedmiocie

Opis produktu

Nóż zwany kuchennym bądź uniwersalnym ma dłuższe i węższe ostrze od ostrza noża szefa kuchni. Świetnie się sprawdza przy krojeniu mięsa, wędlin jak również owoców i warzyw.

Linia TORA stworzona została z myślą o użytkownikach rozpoczynających swoją przygodę z fascynującym światem japońskich noży. Jak zawsze w przypadku produktów KASUMI odznaczają się bezkompromisowym podejściem do jakości gwarantowanym kunsztem japońskich mistrzów, jednocześnie ich cena czyni je dostępnymi dla początkujących użytkowników.

Cechy produktu

  • ostrze: stal nierdzewna Daido 1K6 (0,6% węgla)

  • twardość 58/59 HRC

  • metal nietoksyczny

  • odporny na korozję i ścieranie

  • nie absorbuje zapachów

  • nie wywołuje alergii

  • wąskie ostrze

  • najwyższa ostrość

  • rękojeść: drewno z magnolii, pokryte czarną żywicą epoksydową, kształt ośmiokątny

  • polipropylenowa obręcz wzmacniająca połączenie uchwytu z ostrzem

  • doskonała przyczepność do dłoni i pewność ruchów podczas krojenia

  • całkowita długość: 32,5 cm

  • waga: 100 g

  • zalecane mycie ręczne

Parametry produktu

Kod produktu:

K-36843

Twardość w skali Rockwella:

58-59 HRC

Marka:

Kasumi

Linia:

Tora

Długość (cm):

20


Stan Nowy
Linia TORA
Marka Kasumi
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 7341ee41-1193-4645-98cd-8d9fa755b7bd

Podobne wyszukiwania