O przedmiocie

🍏 Ocet z jabłek 🍏 niejedno ma imię. Ale zawsze u nas jest w 100% naturalny, nierozcieńczony, niefiltrowany, niepasteryzowany...

Powstał z papierówek, starej odmiany oliwki żółtej i papierówek czerwonych, czyli Early Geneva - owoców aromatycznych, kwaskowatych i wyjątkowo smacznych. Do wyrobu octu zawsze wykorzystujemy całe jabłka, nie tylko - jak to się czasem zdarza - same obierki. Nie pozyskujemy jabłek spoza naszego ogrodu, tak by mieć pewność ich jakości. Nasze jabłka, to gwarancja naturalności, a tym samym domowego smaku octu. Zgodnie z - jak pisze Zofia Zawistowska, specjalistka od spraw żywienia, autorka wielu książek na tematy kulinarne, w tym książki "Przetwory domowe dawne i nowe" - recepturą prababci, nasz ocet jest wynikiem długotrwałej fermentacji, co sprawia że nadaje się nawet do marynat, ale też oczywiście zakwaszania domowych potraw.

Zastosowań i korzyści ze stosowania żywego domowego octu jabłkowego jest wiele, między innymi:

- działanie bakteriobójcze, szczególnie przy infekcjach przewodu pokarmowego,

- obniżanie złego cholesterolu,

- źródło antyoksydantów,

- naturalny probiotyk,

- a także wspomaganie w odchudzaniu.

To ostatnie, to nie dawne przesądy, ani żadna przesada, prowadzone są naukowe badania na ten temat, a ich wyniki są obiecujące. Biorąc pod uwagę, że ocet jabłkowy pomaga obniżyć poziom cukru we krwi (uwaga! korzystne w przypadku cukrzycy!), przyspiesza metabolizm, wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej a także mniejsza apetyt, widać wyraźnie, że ta funkcja pomocnicza w procesie redukcji wagi jest spełniona. A zacząć można od razu. Jedna bądź maksymalnie dwie łyżki octu na szklankę wody na czczo, co rano i okaże się, że to całkiem przyjemny początek dnia, bo smakuje dobrą lemoniadą, tym lepszą, że naszą, lokalną, bez obcej nam cytryny. Sprawdzajmy więc smak i działanie octu z jabłek, niech na stałe zagości w naszych kuchniach, bo jest lepszy i zdrowszy od octu spirytusowego, ale uwaga! Prawdziwy, naturalny ocet jabłkowy ma żółtą barwę, jest mętny, na dnie posiada wartościowy osad z resztek owoców, dlatego warto wymieszać go przed użyciem, jest kwaśny i pachnie soczystymi jabłkami. Kupujmy świadomie! 🍏

Pojemność - 330 ml.

Nasze produkty są dziełem naszych rąk i jesteśmy z tego dumni 😊 Jeśli chcesz poznać nasz ekologiczny ogród, zobaczyć i przeczytać, jak przygotowujemy wyroby, zajrzyj na stronę na FB - Z naszego ogrodu. Zapraszamy!

Stan Nowy
Rodzaj ocet jabłkowy
Cechy dodatkowe wegańskie, superfood, niski indeks glikemiczny
Produkt nie zawiera barwników, konserwantów
Stan opakowania oryginalne
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 346ba58d-ad26-4133-bb78-b60be9fc6756

Podobne wyszukiwania