SPECYFIKACJA PRODUKTU FIRMY GLOBAL
Nazwa produktu
Składniki:
OGÓRKI KONSERWOWE
Ogórki świeże, woda, regulator kwasowości - E-260 -kwas octowy, cukier, sól, przyprawy smakowe (w tym gorczyca)
Cechy organoleptyczne
1) Wygląd i konsystencja
2) Barwa
3) Zapach i smak
Wygląd : powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych. Ogórki jędrne, chrupkie, nasiona słabo wykształcone
Oliwkowo –zielona ,
Zalewa : ciecz klarowna z lekką opalizacją, barwa : jasno -żółta
Kwaśno-słodki z wyczuwalnym aromatem przypraw, charakterystyczny dla użytych składników, bez posmaków obcych.
Cechy fizykochemiczne
Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas octowy 0,5 % - 1,0%
Chlorek sodu max 1,5 %
Cechy mikrobiologiczne
Liczba bakterii tlenowych mezofilnych w
1 ml zalewy, max. – 20
Bakterie kwaszące typu mlekowego w
1 ml – nieobecne
Drożdże i pleśnie w 1ml - nieobecne
Bakterie beztlenowe przetrwalnikujące w 1 ml – nieobecne
Charakterystyka opakowania
1) opakowanie jednostkowe
2) opakowanie zbiorcze
1) Słoje szklane o pojemności 900 ml.
Masa netto: 840g , Odciek: 450g
2) Zgrzewka – folia termokurczliwa ,
8 szt. słoików
Okres trwałości/ warunki przechowywania
( temperatura , wilgotność)
24 miesiące
Temperatura od 0 ° C do 22 ° C pomieszczenie suche i ciemne
Po otwarciu przechowywać w lodówce do 5 dni.
Przeznaczenie :
Do bezpośredniego spożycia,
dla wszystkich grup konsumentów, jako dodatek do potraw, z wyjątkiem uczulonych na gorczycę
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 125kJ/30kcal
Tłuszcz < 0,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 6,5g
w tym cukry 3,6g
Białko 0,7g
Sól 1,1g
GMO
Produkt nie zawiera GMO, zgodnie z deklaracją dostawców surowców
Alergeny
Gorczyca, może zawierać śladowe ilości selera, ze względu na występowanie w zakładzie.
Data produkcji: 01.07.2022