3 Puszki po 3 LitrY - 44 zł za litr
( 3 puszki- zaoszczedzisz na cenie dostawy)
Olej wysyłany prosto od producenta bezposrednio do waszego domu.
OLEJ NIE JEST PRZEWOZONY I PRZECHOWYWANY W MAGAZYNACH - to wpływa na wysoka jakosc i smk oleju.
Data waznosci 30 czerwiec 2021
WYKONANE WE WŁOSZECH - GAIP:
Gwarantowany Autentyczny Włoski Produrti 100%
MADE IN ITALY OLEIFICIO CAMPAGNESE
TRADYCJA
Oleificio Campagnese powstało w rodzinie rolników, których jedyną produkcją są oliwki z oliwek.
Autentyczność i jakość tego produktu jest gwarantowana przez stuletnią rodzinną tradycję.
JAKOSC PRODUKTU
Nasze firmy należą do obszaru D.O.P zwanego Colline Salernitane, i nasz produkt przestrzega tego protokołu.
Olej sprzedawany przez nas pochodzi tylko z oliwek z naszych pól, a następnie mielonych w naszej olejarni, aby zagwarantować naszym klientom pewność pochodzenia produktu.
Celem jest doprowadzenie naszego produktu bezpośrednio do tabel konsumentów poprzez bezpośrednią i solidarną relację z nimi.
PRZEMIAL
Oliwki przybywają do olejarni kilka godzin po zbiorach, ponieważ czym szybciej sa przetwozone tym bardziej podnosi sie jakosc oleju i niską kwasnosc oleju i nie ma wad organoleptycznych.
Cykl mielenia rozpoczyna się od przejścia w defoliatorze, który eliminuje liście i małe kawałki gałęzi, które pochodzą ze zbiorów, a następnie przenośnik taśmowy wprowadzi oliwki do pralki.
Zapewnia to, że oliwki są idealnie czyste, eliminując w ten sposób kurz i inne zanieczyszczenia.
Dobrze umyte oliwki docierają do kruszarki i biorą udział w cyklu przetwarzania, wykonując zadanie powierzone niegdyś kamieniom młyńskim.
Pasta z oliwek trafia do ugniataczy. Tutaj oliwki sa zgiatane i ucierane, tworza sie duże krople oleju.
Od ugniataczy, poprzez pompę, olej dociera do dekantera.
Nasz zakład stanowi jedno z najnowocześniejszych rozwiązań w procesie mielenia, zapewniając doskonałą wydajność ekstrakcji i utrzymanie niezmienionych właściwości nutraceutycznych oliwek.
Olej następnie przechodzi z dekantera do pionowego separatora, który usuwa wszelkie pozostałe cząsteczki wody roślinnej. Nazywamy to „olejem zero”, bogatym w smak i polifenole.
OLEJ Z OLIWY - Dobra włoska oliwa z oliwek Extravergine
Świeża oliwa extra vergine ma wyrazisty, gorzkawy, ostry smak i intensywny owocowy zapach - bez porównania z tanimi oliwami kupowanymi w supermarketach.
Jeśli oliwa takiego smaku nie ma, to nie może być uznana za Extravergine. Smak i jakość oliwy zależą od wielu czynników, najistotniejsze to:
- jakość oliwek (muszą być zdrowe),
- czas przetworzenia (od momentu zbioru nie dłuższy niż 48 godzin),
- odmiana oliwek (jest ich ok. 700),
- termin zbioru (we Włoszech zbiera się wcześnie, oliwki nie są przejrzałe),
- rodzaj gleby, wilgotność, sposób tłoczenia i przechowywania
. Drzewa oliwne są odporne na suszę i szkodniki, do ich pielęgnacji i ochrony nie używa się wielu środków chemicznych. Oliwa extra vergine jest produkowana z oliwek dojrzałych, ale nie przejrzałych.
POJĘCIE „PRODUCENT“
We Włoszech jest niezliczona ilość producentów oliwy. Duze firmy skupują oliwki od małych gospodarstw, mieszają i produkują oliwę. Nie zwracają często uwagi na jakość dostarczanego produktu. Mamy dobre lata i złe, te firmy mają zawsze oliwę na sprzedaż, czyli często dokupują z zagranicy, np. z Tunezji, Grecji, Hiszpanii i mieszają.
Tzeba zwrocic ugage na etykietke „imbottigliato in Italia“ co znaczy napełnione, zabutelkowane we Włoszech, nie koniecznie wyprodukowane.
Są mali producenci, tych nie stać na dokupienie oliwy z zagranicy i są „chłopi“, którzy produkują na własny użytek, a resztę sprzedają, zęsto już pod koniec lata oliwa jest sprzedana. To jest najlepszy znak.
POŁOŻENIE , PIELEGNACJA DRZEW I URZADZENIA
We Włoszech, mamy wyższe ceny na północy, niższe na południu. Na południu są niższe koszty robocizny i transportu, znaczenie ma także uksztaltowanie terenu. Na terenach płaskich, gdzie oliwki rosną w równych rzędach, gdzie można podjechać traktorem i maszyną do zbierania, produkcja jest łatwiejsza i tańsza niż, np na terenie górzystym, często niebezpiecznym. Drzewa oliwne muszą być co roku na wiosnę przycięte i nawiezione. Do zbiorów oliwek potrzebne są siatki i urządzenia, które ułatwiają zbiory. Do przechowywania i transportu trzeba zaopatrzyć się w skrzynki, pojemniki ze stali szlachetnej, kanistry I butelki.
ZWARTOŚĆ OLIWY W OWOCACH
Zawartosc oliwy w oliwkach zalezy od gatunku, terenu, klimatu I pogody.
LACZEGO CENA OLIWY JEST WYSOKA
Nie ma jednej ceny oliwy dla wszystkich gatunków. Jej smak i jakość,
DE GUSTIBUS NON EST DISPUTANDUM -- KAZDYM WINEM MOZNA SIE UPIC I KAZDA OLIWA MOZNA NATŁUSCIC PATELNIE, WSZYSTKO INNE TO NIUANSE DLA SMAKOSZY
WNIOSKI
Tanio lub drogo to pojęcia subiektywne. Co dla jednego drogie, to dla drugiego tanie. Są produkty ekskluzywne, jak trufle czy szampan, o których wartości nikt nie dyskutuje. Kto chce, kupuje oliwę w supermarkecie za 5 EUR, a kto chce olej drozszy i certyficowany, Nie wszystkich musi być stać na wszystko.
Kontakt:
info.aliceza@gmail.com
Tel: +393336925575, WhatsApp
Więcej informacji:
Marka: Oleificio Campanese NOC
LOKALNY RYNECZEK
PRODUKTY SPOŻYWCZE
OLIWA, OLEJ, OCET
OLIWA
Lokalizacja i dostawa
WŁOCHY
Forma dostawy:
Przesyłka kurierska - pobranie
88,00 zł
brillo1236
NAPISZ DO SPRZEDAJĄCEGO
POPROŚ O REZERWACJĘ PRZEDMIOTU
Numer telefonu:
333 *** *** (zobacz)