O przedmiocie

kiszony śledź
Owiany złą sławą, śmierdzący ohydnie i niebezpieczny do tego stopnia, że nie wolno się z nim pojawić na pokładzie samolotu - tak w skrócie można zacząć opowieść o tym, czym jest szwedzki kiszony śledź, surströmming.

Co to jest?
Surströmming to kiszone śledzie, które jada się w Szwecji przynajmniej od XVI wieku. Świeże śledzie się zasala, po czym poddaje procesowi fermentacji przez minimum pół roku. Surströmming sprzedaje się jako konserwę. Z reguły jest wydęta, grozi wybuchem i eksplozją smrodu, należy ją więc otwierać nad wyraz ostrożnie.

Zakup kiszonych śledzi Surstromming to niezwykły pomysł na niecodzienną imprezę...

Każda puszka przechowywana według zaleceń producenta w chłodni w temperaturze od 4°C do 6°C. Po otrzymaniu produktu, trzymać go w lodówce, aby zapewnić optymalne warunki.

Stan Nowy
Nazwa handlowa Oskars Surstromming
Waga 0.44 kg
Sposób konserwacji solone
Stan opakowania oryginalne
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: b44374ca-a7d5-4ee3-8f06-50d4643861bd

Podobne wyszukiwania