O przedmiocie

kiszony śledź
Owiany złą sławą, śmierdzący ohydnie i niebezpieczny do tego stopnia, że nie wolno się z nim pojawić na pokładzie samolotu - tak w skrócie można zacząć opowieść o tym, czym jest szwedzki kiszony śledź, surströmming.

Co to jest?
Surströmming to kiszone śledzie, które jada się w Szwecji przynajmniej od XVI wieku. Świeże śledzie się zasala, po czym poddaje procesowi fermentacji przez minimum pół roku. Surströmming sprzedaje się jako konserwę. Z reguły jest wydęta, grozi wybuchem i eksplozją smrodu, należy ją więc otwierać nad wyraz ostrożnie.

Stan Nowy
Nazwa handlowa Surstromming Roda Ulven
Waga 0.40 kg
Sposób konserwacji solone
Cechy dodatkowe produkt chłodniczy
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 0.7 kg
Stan opakowania oryginalne
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: a2fbe1ba-c70e-4b0d-845f-65bb161c1345

Podobne wyszukiwania