Od 1998 roku jesteśmy PRODUCENTEM noży nierdzewnych, kwasoodpornych na co uzyskaliśmy ATEST PZH.
-----------------------------------------------------------------------
Aby wysłać do nas noże do ostrzenia należy do paczki włożyć :
1). Noże
2). Kartkę z numerem NIP-u, adresem wysyłkowym - jeśli jest inny niż z pieczątki, numer kontaktowy,
określenie godzin ograniczających dostawę np. do 14:00 oraz Państwa dyspozycję :
- czy naostrzyć wszystkie noże
- czy przebrać te które się nadają
- czy przebrać i naostrzyć tylko te nierdzewne
- czy dołożyć do pełnych kompletów ITP.
-----------------------------------------------------------------
Nasze noże ostrzymy 4 do 5 razy ( noże 10 mm) i 6 - 7 razy ( noże o szerokości 13mm ).
Realna wydajność krojenia naszych noży wynosi od 80 000 do 140 000 bochenków chleba do 1 ostrzenia.
Wg wielu informacji wydajność noży tzw. jednorazowych to od ok. 6 000 do 15 000 skrojonego chleba do 1 ostrzenia.
Ostrzymy noże ( regenerujemy ) naszej produkcji jak i innych producentów.
Czas oczekiwania - od 1-4 dni roboczych od momentu otrzymania paczki z nożami.
Cena ostrzenia noży stalowych i naszych (nierdzewnych) jest TAKA SAMA.
Cena ostrzenia :
- 3,00 zł + VAT/szt. = 3,69 zł BRUTTO ( noże o długości do 290mm ).
- 3,50 zł + VAT/szt. = 4,30 zł BRUTTO ( noże o długości powyżej 300mm do 360mm ).
Cena obejmuję przeważnie :
- czyszczenie noży,
- pogłębianie ( odtwarzanie profilu zęba )
- właściwe ostrzenie
Nasze noże są kilkukrotnie trwalsze od tzw. jednorazówek, a więc dużo tańsze w przeliczeniu na skrojony bochenek.
Produkujemy ponad 70 typów noży do krajalnic chleba m. in. JAC, LOZAMET, Heristal, Kalmayer, Maho, VLB, MTS, Mattas, ROXY, MHS, IBONHART, ŻNIN, Rkord Lozamet MKP i WKP, Wilro, Gabarro, HATTON, Delta, Daub krzyżowy, Jeremy AKRA, AGRENKO i wiele innych.
Noże produkujemy z taśmy 10 i 13mm o wymiarach od ok. 70mm do ok 400mm między środkami otworów / nitów / naciągów.
Koszt wysyłki za pobraniem - 20 zł + VAT ( 24,60 zł brutto ) firmą kurierską FEDEX.