Sprzedawany piec jest nowy, wraz z podstawą wystawiam fakturę VAT!!!
Cena rynkowa nowego pieca: 30'300 zł brutto
Synthesis V jest to modułowy piec tunelowy (nadmuchowy) przeznaczony dla pizzerii, restauracji i zakładów garmażeryjnych.
Od 1952 roku firma Zanolli produkuje szeroką gamę pieców dla pizzerii. W ostatnich dwudziestu latach firma wyspecjalizowała się w tworzeniu innowacyjnych pieców tunelowych Synthesis V. Maszyny te szybko zdobyły rynek i cieszą się uznaniem na całym świecie, a firma Zanolli stała się wiodącym europejskim producentem.
Zalety pieca Synthesis V to przede wszystkim ergonomiczność:
Produkt przeznaczony do pieczenia kładziony jest na przenośniku taśmowym (siatka), który następnie umiejscawia produkt we wnętrzu pieca. Eliminuje to konieczność otwierania i zamykania drzwi (straty ciepła) a także używania narzędzi służących do sięgania w głąb rozgrzanego pieca.
Nie jest konieczny nadzór nad procesem pieczenia, gdyż temperatura i czas pieczenia (regulacja prędkości przenośnika decyduje o czasie jaki produkt spędzi we wnętrzu pieca) są wcześniej ustawione. Pozwala to na redukcję zatrudnienia, gdyż dodatkowy pracownik wkładający produkt do pieca i nadzorujący proces wypieku nie jest w tym przypadku potrzebny.
Piece Synthesis V zostały zaprojektowane z myślą o wypieku pizzy.
Są to urządzenia bardzo wszechstronne, które można wykorzystywać z powodzeniem do przygotowywania wielu innych produktów np.: pieczywo, lasagne, udka kurczaka, grillowanie bakłażany, grillowania papryka.
Parametry techniczne:
Wymiary zewnętrzne: 800x1270x390 mm
Wymiary komory: 400x570x90 mm
Maksymalna temperatura: 320°C
Waga: 77 kg
Zasilanie: 400 V
Moc: 6,3 kW
Średnica pizzy Ø (cm) Czas pieczenia (min.) Ilość pizz na godzinę (szt.)
15 (80 g) 3,5 - 4 130 - 105
20 (145 g) 3,5 - 4 70 - 60
25 (230 g) 3,5 - 4 39 - 35
30 (330 g) 3,5 - 4,5 30 - 25
35 (450 g) 3,5 - 4,5 24 - 19
40 (585 g) 4 - 5 18 - 15
Najlepsze piece taśmowe do pizzy elektryczne polecane przez profesjonalistow
Podana cena netto, cena brutto: 21'525 zł
Posiadamy w również inne typy pieców firmy ZANOLLI przeznaczonych do pizzerii, piekarni oraz gastronomii. Zapraszamy po bliższe informacje.
W sprawie szczegółów lub innych rodzajów pieców zapraszam do kontaktu:
0048/ 604501263