ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ / FAKTURA VAT
KARTA PRODUKTU
FUNKCJE
TRYB PROGRAMOWANIA RĘCZNEGO
Obróbka konwekcyjna
Obróbka konwekcyjna + naparowanie
Obróbka z wykorzystaniem pary wodnej
Maksymalna temperatura wstępnego nagrzewania komory - 260°C
PROSTOTA I INTUICYJNOŚĆ
Proste i intuicyjne zarządzanie różnymi funkcjami i ustawianie prawidłowych parametrów gotowania
Maksymalne efekty przy maksymalnej łatwości użytkowania
Komora gotowania ze stali nierdzewnej AISI 304 o wysokiej wytrzymałości
Regulacja otwarcia komina
Jednopunktowa sonda rdzeniowa w zestawie
KOMPAKTOWE WYMIARY
Smukła konstrukcja, dzięki której piec zajmuje niewiele miejsca
Prowadnice umożliwiające korzystanie z blach GN 2/3
OFEROWANY PIEC UMOŻLIWIA
pieczenie
smażenie
grillowanie
gotowanie w parze
blanszowanie
rozmrażanie
regenerację
STEROWANIE HYBRYDOWE
Naparowanie – regulacja procesu naparowania
Wentylatory – możliwość ustawienia 3 różnych prędkości wentylatora
Komin – regulacja otwarcia komina (dostępne 3 różne opcje)
Temperatura – regulacja temperatury w komorze gotowania
Czas – regulacja czasu gotowania
Sonda rdzeniowa – ustawienie temperatury sondy
OBIEG POWIETRZA W KOMORZE PIECA
Wentylatory z autorewersem - zmiana kierunku obiegu powietrza
3 prędkości wentylatora dla użytkownika, aby wybrać odpowiedni przepływ powietrza
POZIOM WILGOTNOŚCI W KOMORZE PIECA
System Sator Steam – generowanie pary wodnej do 100% nasycenia
System Optimal Climatic - usuwa nadmiar wilgoci, utrzymując wymagany poziom wilgotności
FUNKCJE DODATKOWE
Ochrona termiczna - drzwi wykonane z podwójnej szyby atermicznej
Konstrukcja pieca umożliwia ustawianie urządzeń w kolumnach, jedno urządzenie na drugim
Oświetlenie komory pieca
Łatwo demontowane prowadnice ułatwiające czyszczenie
obudowa oraz komora w całości wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej
wymagane podłączenie do wody 3/4"
OPCJE DODATKOWE
możliwość szkolenia z obsługi i gotowania na piecu - 800 zł netto
możliwość montażu pieca pod przygotowaną instalację - 550 zł netto
Parametry techniczne:
Sterowanie: manualne
Wymiary zewnętrzne [mm]: 540x680x760
Odległość między prowadnicami [mm]: 80
Pojemność: 5x GN2/3
Zakres temperatury [°C]: 30-260
Rekomendowana liczba porcji: 20 - 50
Moc [kW]: 6
Zasilanie [V]: 400
Waga [kg]: 70
Wyposażenie dodatkowe:
podstawa pod piec z prowadnicami na tace - 1 830 zł netto
zmiękczacz manualny LT8
zmiękczacz automatyczny RQ4TD
piec z drzwiami otwieranymi na prawą stronę – 1 260 zł netto
prysznic do mycia komory – 418 zł netto
W pełni profesjonalny piec konwekcyjno-parowy wyprodukowany we Włoszech
Prowadnice umożliwiają korzystanie z blach GN 2/3 .
Piec dzięki swoim kompaktowym wymiarom odnajdzie swoje miejsce nawet w mniejszej kuchni.
3 prędkości wentylatorów umożliwiają obróbkę delikatnych produktów.
Prosty w obsłudze panel sterujący dzięki któremu każda osoba w 5 minut nauczy się na nim pracować.
Duża odległość między prowadnicami zwiększa ładowność a także komfort pracy.
Jedyny piec na rynku ze sterowaniem manualnym, do którego można podłączyć sondę do pomiaru temperatury.
24 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski.