Pierzga pszczela to idealny sposób na wzmocnienie odporności u dzieci i dorosłych. Pierzga to substancja w 100% Naturalna, o niezwykle bogatym składzie wytwarzana przez pszczoły m.in z pyłku kwiatowego i miodu. Pierzga jako substancja naturalna cechuje się bardzo wysoką - 80% przyswajalnością. Unikatowy skład pierzgi, która zawiera wszystkie witaminy, obfitość polifenoli, aminokwasów i soli mineralnych powoduje, że jest ona pomocna nie tylko w budowaniu odporności ale cechuje się też innymi korzystnymi właściwościami. Badania wykazały iż stosowanie pierzgi pszczelej może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwory. Coraz więcej osób chcących zapobiegać chorobom nowotworowym sięga więc po produkty pochodzenia pszczelego w ramach profilaktyki. Przypadki zachorowania na raka, ponieważ skłonność do zapadania na niektóre rodzaje nowotworów jest dziedziczna. Pierzga pszczela znajduje również zastosowanie w profilaktyce chorób cywilizacyjnych takich jak nadciśnienie i cukrzyca. Pierzga przyjmowana w odpowiednich dawkach zwiększa wydzielanie insuliny, wspomaga i obniża poziom cukru we krwi. Badania wykazały też, że u osób z nadciśnieniem zażywających pierzgę pszczelą dochodziło do obniżenia ciśnienia krwi nawet o 10%. Nie bez znaczenia jest też niezwykle korzystny wpływ pierzgi na naszą witalność, lepszy wygląd skóry, włosów i paznokci, poprawę wzroku i morfologii oraz łagodzenie objawów alergii zwłaszcza pyłkowicy. W skład pierzgi wchodzą: 28 aminokwasów, wszystkie witaminy (A,B,C,D,E,PP,D,K,H, białko (20,3-21,7%), węglowodany (24,4-34,8%), kwasy Omega3 i Omega 6, kwas mlekowy (3,06%-3,2%), mikro i makro elementy , szereg przeciwutleniaczy i enzymów (inwertaza, katalaza, pepsyna, trypsyna, lipaza, laktaza. Pierzgę można spożywać: bezpośrednio do ust, można też rozpuścić 1 łyżeczkę w filiżance z wodą, sokiem, mlekiem lub miodem. Pierzga powinna się moczyć minimum 4 godziny. Można zalać pierzgę wieczorem i wypić ją rano. Pokarm pszczół jest bogaty w żelazo, fosfor, miedź, potas, sód.
Na co pomaga pierzga:
Przede wszystkim świetnie sprawdza się podczas regeneracji organizmu. Warto więc stosować ją po zakończonych infekcjach, chorobach, a także po rekonwalescencji po operacji czy zabiegach. Dodatkowa pierzga skutecznie pobudza do pracy układ nerwowy. Pomaga także w stanach depresyjnych, wzmacnia i niweluje oznaki zmęczenia. Dawkowanie pierzgi pszczelej to około 30g dziennie w przypadku dorosłej osoby. Jak ją stosować? By poprawić odporność organizmu można zażywać ją w dawce 1 łyżka dziennie, np. jako dodatek do jogurtu czy herbaty. Warto wiedzieć iż nie da się przedawkować pierzgi. Jednak ze względu na jej wysoką cenę oraz trudną dostępność najlepiej zażywać ją we wskazanych dawkach. Zastosowanie pierzgi. Pierzga posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne, odtruwające . Zalecana przy: chorobach jelit, anemii, nadciśnieniu, braku apetytu, stanach zmęczenia, wyczerpania. Pierzga polecana jest ludziom starszym, z chorobami skóry, zwłaszcza łuszczycą a także u mężczyzn z przerostem gruczołu krokowego prostaty. Stosowania jest w dolegliwościach trawiennych. Bardzo pomocna w zwalczaniu problemów z : wątrobą, woreczkiem żółciowym, jelitami, żołądkiem. Odnotowano dobre rezultaty przy ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby oraz marskości. Zalecana dzienna porcja to 3 łyżeczki na czczo rano i wieczorem przed kolacją. Ze spożywania pierzgi muszą zrezygnować osoby uczulone na produkty pszczele.
Polecam produkt w 100% Naturalny pochodzący z własnej pasieki
Pasieka Pszczółka Maja nr ident. 14113522