Pierzga pszczela w miodzie z propolisem
Konsystencja: stała, kremowa pierzga w miodzie kremowanym 400g + propolis
Skład:
miód 83%
pierzga mikronizowana15%
propolis 2 %
PRZECHOWYWANIE:
przechowywać suchym i chłodnym miejscu. do 18 °C
Tylko naturalny miód ulega krystalizacji .Miód jest produktem naturalnym, dlatego jego barwa może różnić się w zależności od partii.
Świetny wybór dla osób z obniżoną odpornością, ponieważ pierzga ma działanie silnie wzmacniające i odżywcze, a dodatek propolisu jeszcze bardziej wzmacnia efekt leczniczy.
Propolis nadaje bardzo przyjemny zapach i smak.
Wygodna w użyciu, a przy tym wyjątkowo smaczna
Ze względu na zawarte składniki, pierzgę uważa się za jedną z najbardziej idealnych żywności na całym świecie.
Badania naukowców Krasoczko i Jeremija, wykazały skuteczność pierzgi w podnoszeniu odporności swoistej (nabytej) i nieswoistej (wrodzonej) o 51,7%
Pierzga pszczela w połączeniu z miodem jest źródłem cennych składników odżywczych. Zawiera ona między innymi:
węglowodany,
białka – w większej ilości niż w pyłku kwiatowym,
tłuszcze nienasycone i nasycone,
aminokwasy egzogenne – ludzki organizm nie jest w stanie ich samodzielnie wytworzyć,
witaminy A, B1, B2, B3, B6, B7, B12, C, E, D oraz K,
fosfor, żelazo, krzem, mangan, potas, miedź, sód, selen i cynk.
Pierzga wzmacnia i regeneruje organizm, dlatego jest polecana w okresie spadku odporności oraz rekonwalescencji po operacjach. Przyjmuje się ją także w przypadkach przewlekłego zmęczenia i wzmożonego wysiłku umysłowego oraz przy niedoborze witamin i składników mineralnych. Pierzga sprawdza się również w stanach depresyjnych, wspomagając pracę układu nerwowego. Pierzga pszczela wspiera też funkcjonowanie układu pokarmowego – reguluje jego pracę, wspomaga leczenie wrzodów żołądka i oczyszcza wątrobę. Jest polecana także przy biegunkach i zaparciach. Pierzga wzmacnia również naczynia krwionośne, wspiera leczenie anemii, a ponadto działa bakteriobójczo, dzięki czemu może być przyjmowana przy przeziębieniach.