Płatki, wiórki, chipsy dębowe mocno opiekane 20g.
BROWIN 405020
Wiórki dębowe - drobniutkie cząstki drewna do aromatyzowania alkoholu. Najszlachetniejsze i najdroższe alkohole często długo leżakują w dębowych beczkach, dzięki nim zyskując odpowiedni smak i aromat a także barwę. Wiórki dębowe do idealna alternatywa dla tradycyjnych dębowych beczek.
Do wszystkich alkoholi - wiórki dębowe idealnie wzbogacą aromat win, nalewek, wódek, destylatów czy miodów pitnych. Wybitnie sprawdzą się do alkoholi typu koniak, Bourbon, brandy.
Aromat i smak dębu, kawy i karmelu - wiórki dębowe mocno opiekane nadadzą alkoholom głęboki smak i aromat dębowego drewna oraz nuty kawy i karmelu.
Ciemno bursztynowa barwa alkoholu - wiórki dębowe nadadzą bezbarwnym alkoholom piękny ciemno bursztynowy kolor.
Produkt naturalnego pochodzenia - wiórki produkowane są z francuskiej odmiany dębu Petraea.
Efekt już po kilku tygodniach - stosowanie wiórków jest bardzo proste, wystarczy dodać je do fermentującego lub gotowego alkoholu i pozostawić na 3-6 tygodni.
Charakterystyka:
Surowiec: francuska odmiana dębu Petraea
Rodzaj: Mocno palone
Aromat: beczki, mielonek kawy, karmelu
Dozowanie: 0,5-2 g/1 L
Masa netto: 20 g