Płatki śniadaniowe z LNU ZŁOCISTEGO oraz WIESIOŁKA
Bardzo smaczne, pożywne i bogate w witaminy E, minerały cynk, selen, magnez, wapń), białko oraz nienasycone kwasy tłuszczowe OMEGA-3 i OMEGA-6.
Płatki są produktem po procesie odtłuszczenia. Ich skład wagowo to 50% len złocisty i 50% wiesiołek.
Są bardzo smaczne z mlekiem jak i napojami migdałowym, sojowym itp.
Zawarte w płatkach białko jest bogate w tzw. aminokwasy rozgałęzione (walinę, leucynę, izoleucynę), które m.in. zmniejszają uczucie zmęczenia po wysiłku fizycznym, dlatego często goszczą w składzie suplementów dla osób uprawiających sport.
Płatki są bogate w dużą zawartość błonnika pokarmowego zapewniającego uczucie sytości, regulującego perystaltykę jelit i pracę układu pokarmowego , a także obniżającego poziom "złego" cholesterolu. Zawiera sporo składników mineralnych: magnezu, potasu, żelaza i cynku oraz witamin, zwłaszcza E, B1 i PP.
Świetnie komponują się z orzechami, owocami.
PRODUKT 100% naturalny bez dodatków