O przedmiocie

Podpuszczka do serów mikrobiologiczna 5x1g

Browin 411200

Data ważności : 30.11.2025

1 g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka. Sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

  • Wysoka jakość - mikrobiologiczna podpuszczka o aktywności 2 250 IMCU/ml to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei. Produkt ten jest więc gwarancją udanego serowarstwa!

  • Do różnych rodzajów mleka — podpuszczka nadaje się do produkcji serów zarówno z mleka krowiego, koziego, jak i sojowego — z jej wykorzystaniem Twoje domowe serowe wyroby nigdy Ci się nie znudzą!

  • Prosta w użyciu — podpuszczka pozwala na szybką i bezproblemową produkcję sera we własnym domu. Wystarczy rozpuścić ją w 50 ml wody i dodać w odpowiednim momencie do mleka, by już po chwili utworzył się nam z niego skrzep.

  • Także dla wegetarian — podpuszczka jest w 100% wegetariańska, połączona z mlekiem sojowym może być więc wykorzystywana także przez osoby będące na diecie wegetariańskiej czy unikające laktozy.

  • Aż na 100 L mleka — zestaw, który oferujemy to 5 saszetek podpuszczki każda po 1 g. Jedna saszetka wystarcza na ok. 20 L mleka, dzięki czemu z całości możesz wykonać sery nawet ze 100 L mleka

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: b891388d-c062-495a-83f8-2317e0985c66
Napisz