O przedmiocie

Powidła węgierkowe zostały przygotowane metodą tradycyjną – bez dodatku cukru. Zatem wyczuwalna słodycz pochodzi tylko i wyłącznie z samych owoców. Powidła śliwkowe bez dodatku cukru zostały powolutku i bez pośpiechu smażone przy pomocy drewnianego mieszadła oraz dużego rondla z grubym dnem by nie uległy przypaleniu. Długotrwałe smażenie sprawia, że woda odparowuje natomiast cukry ulegają karmelizacji. Karmelizacja to proces ciemnienia żywności, który przyczynia się do powstania karmelu w wyniku działania wysokiej temperatury na naturalne cukry owoców. Proces ten jest bardzo istotny w przygotowywanych przeze mnie przetworach, ponieważ przyczynia się do wydobycia prawdziwego smaku śliwek węgierek, który następnie zamykam w słoiczku.

Zastosowanie powideł śliwkowych:
To wspaniały dodatek do owsianki, jaglanki, herbaty, pączków, naleśników, pieczywa, ciastek, tortów, lodów, gofrów, placków ziemniaczanych, budyniów i innych produktów. Innymi słowy, powidła śliwkowe zapewniają szeroki wachlarz możliwości w przygotowywaniu posiłków. Wszystko zależy od Twojej kreatywności i upodobań smakowych.

Jak smakują powidła śliwkowe bez dodatku cukru?
Po otwarciu słoiczka powidła przypominają podobny do świeżych owoców aromat mają gęstą konsystencję, naturalny słodki smak, a także brązowy kolor. To doskonały wybór dla osób, które są miłośnikami przetworów słodkich bądź poszukują pomysłu pozwalającego urozmaicić im codzienną dietę w produkt będący prawdziwą bombą witaminową. Podsumowując, warto pamiętać, że powidła z węgierek to ukłon w stronę zachowania dobrego zdrowia i samopoczucia.

Jak wpływają na nasze zdrowie powidła śliwkowe bez dodatku cukru, ulepszaczy i konserwantów?
- powidła ze śliwek dzięki dużej ilości pektyn oraz kwasów organicznych mają właściwości przeczyszczające dla przewodu pokarmowego, pomagając usuwać gromadzący się tłuszcz i cholesterol
- śliwki są źródłem potasu, który wspiera pracę układu krwionośnego, a także pomaga zachować równowagę gospodarki kwasowo-zasadowej oraz wodnej organizmu
- zawarty w nich magnez wspomaga pracę mózgu, poprawia pamięć i koncentrację, a także usprawnia pracę układu nerwowego
- powidła śliwkowe bogate są w wapń i fosfor, które stanowią budulec zębów i kości
beta-karoten zawarty w owocach chroni skórę przed szkodliwymi skutkami promieni słonecznych oraz pomagają w walce z rozwojem wolnych rodników w organizmie, zapobiegając szybkiemu starzeniu się
- śliwki są bogate także w antyoksydanty, które chronią przed rozwojem chorób nowotworowych
Biorąc pod uwagę takie przetwory jak dżemy, konfitury i marmolady – powidła charakteryzują się największą zawartością owoców. Dlatego w jednym słoiczku (220 gramów) mamy zamknięte ponad 400 gramów węgierek.

Pochodzenie owoców:
Śliwki znajdujące się w każdym słoiczku pochodzą z naturalnej uprawy, z gospodarstwa, w którym nie stosuje się pestycydów.

Skład: 100% śliwka węgierka
- To produkt jednoskładnikowy i bezglutenowy
- W 100% wegetariański i wegański
- W składzie nie zawiera śladowych ilości: cukru, selera, łubinu, gorczycy, sezamu, dwutlenku siarki, soi, jajek, mleka, pszenicy, ryb, skorupiaków, orzeszków ziemnych
- Świetnie sprawdzi się na diecie redukcyjnej
- Idealny dla osób, dla których zdrowa żywność to priorytet
- Produkt Polski
Powidła najlepiej przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Przechowywanie w miejscach zacienionych sprawia, że powidła zachowują większe stężenie witamin i składników mineralnych przez znacznie dłuższy okres czasu. Po otwarciu produktu należy przechowywać go w lodówce.

Produkt pasteryzowany.

Masa netto: 220 g

Stan Nowy
Rodzaj dżemu, konfitury, powidła powidła
Smak słodko-kwaskowy
Opakowanie słoik
Cechy dodatkowe ekologiczne, wegańskie, wegetariańskie
Produkt nie zawiera antyzbrylaczy, barwników, cukru, drożdży, glutenu, GMO, jajek, konserwantów, laktozy, nabiału, oleju palmowego, orzechów, pszenicy, soi, tłuszczy trans (utwardzanych)
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: ed484fc8-0573-4610-b576-d8b512789bc7

Podobne wyszukiwania