O przedmiocie

Witam serdecznie na mojej stronie. Agrest, kiedy dojrzały to bardzo słodziutki owoc idealny na soki i przetwory , zawiera w swym składzie dużo wody, a po jej odparowaniu zostaje niewiele samego w sobie owocu. Ale za to jaki kolor, jaki smak... Jeśli czasem zastanawiacie się czemu wszystko EKO jest dużo droższe od standardowych sklepowych towarów, a no dlatego że produkt zastępowany jest syropem cukrowym, woda, zagęszczonym sokiem i wieloma dodatkami które czynią produkt trwały , zakonserwowany a przede wszystkim WYDAJNY. Stąd cena. Technologia wykonania jest masowa. Tutaj tworzymy coś z pasją ... :) Agrest najpierw pieczony, potem smażony dwa dni pod rząd, i nie potrzeba żadnych konserwantów :) Moje powidła zostały przygotowane metodą tradycyjną , w składzie tylko agrest. Słodycz pochodzi tylko i wyłącznie z samych owoców. Powidła zostały powolutku i bez pośpiechu pieczone w piekarniku a potem smażone w specjalnym rondle do konfitur. Długotrwałe smażenie sprawia, że woda odparuje natomiast cukry ulegają karmelizacji. Karmelizacja to proces ciemnienia żywności, który przyczynia się do powstania karmelu w wyniku działania wysokiej temperatury na naturalne cukry owoców. Proces ten jest bardzo istotny w przygotowywanych przeze mnie przetworach, ponieważ przyczynia się do wydobycia prawdziwego smaku, który następnie zamykam w słoiczku. Wszystkie przetwory powstają z moich warzyw i owoców, wszystkie sieje, pielęgnuje i zbieram. Przetwarzam je osobiście i własnoręcznie. Bez maszyn i chemii. Tak jak robiły to nasze babcie. Stawiam przede wszystkim na jakość. Każdy ogórek i każda wiśnia przechodzi przez moje ręce. Każdy produkt przygotowuje dla własnych dzieci. Na 100 g produktu użyto 400 g owoców.

Stan Nowy
Rodzaj dżemu, konfitury, powidła powidła
Opakowanie słoik
Cechy dodatkowe ekologiczne
Stan opakowania oryginalne
Smak Agrest
Pojemność 315 ml
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: d0f20f9b-365d-4099-b9d6-1f6db61f93fd

Podobne wyszukiwania