O przedmiocie

COŚ O NAS:

Pasja Sera to rodzinna Serownia Karpacka położona w sercu województwa podkarpackiego, w
małej
wsi Krzemienna nad Sanem, regionie słynącym z bogatej tradycji serowarstwa

Nasze sery przygotowujemy w naturalny sposób w spokojnej wiejskiej atmosferze, bez
konserwantów, polepszaczy, syntetycznych barwników czy aromatów.
w Pasji Sera przestrzegamy rygorystycznych wymagań produkcji narzuconych przez przepisy
sanitarne

Założyciele Pasji Sera to Magda i Staszek, których, oprócz małżeńskich więzów, łączy miłość do
serków. Swoje doświadczenie zdobywali w sercu polskiego karpackiego serowarstwa - na
Podtatrzu,
gdzie rodzina Staszka od pokoleń serwuje turystom i mieszkańcom najprzedniejsze sery.

COŚ O PRODUKCIE:

Serki w formie długich, wędzonych nitek, produkowane ręcznie z mleka krowiego i tradycyjnie wędzone w wędzarni opalanej drewnem bukowym.

Promyki (korbacze) to jeden z najpopularniejszych serów górskich, głównie za sprawą kształtu przypominającego makaronowe nitki. Korbacz to słowo oznaczające bicz, i stąd też nazwa na długie i cienkie, splecione jak bicz wiązki sera.
Produkowany jest z mleka krowiego wg tradycyjnej receptury, która sprawia, że zachwyca swoim smakiem i zapachem. Ma łagodny smak, mniej słony niż oscypek, jest też mniej twardy.
Korbacze Pasji Sera, które nazwaliśmy Promykami Karpackimi, to doskonały przysmak, dostępny w wersji białej, wędzonej lub z ziołami.

ZAPRASZAMY DO PRZEGLĄDNIĘCIA POZOSTAŁYCH OFERT :)

Stan Bardzo dobry
Rodzaj twardy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 0c9a69d7-57b4-4550-8d92-ba0c49d5be6f

Podobne wyszukiwania