O przedmiocie

Dynie i jabłka wyhodowane w moim przydomowym ogrodzie. Ogród znajduje się w znacznej odległości od dróg krajowych i autostrad.

Do podlewania używam deszczówki i wody z własnej studni głębinowej.Zasilam i opryskuję rośliny wyłącznie naturalnymi środkami: kompostem, popiołem drzewnym, drożdżami i produktami roślinnymi.

Nie używam sztucznych barwników, polepszaczy smaku, zagęszczaczy. Aby uzyskać gęsty produkt odparowuję go z nadmiaru wody i soku.

Tyndalizacja inaczej jest określana jako pasteryzacja funkcjonalna. Polega na trzykrotnym przeprowadzeniu pasteryzacji w temperaturze około 100 °C przez 20-30 minut co 24 godziny. Po każdym ogrzaniu dany materiał jest ochładzany i pozostawiony w temperaturze pokojowej.

Tyndylizacja gwarantuje sterylność produktów i umożliwia długie przechowywanie.

Wielokrotna pasteryzacja, znana również jako tyndalizacja, to metoda konserwacji żywności polegająca na kilkukrotnym (najczęściej trzykrotnym) podgrzewaniu zawartości słoików lub puszek w temperaturze około 100°C, z przerwami na schłodzenie. Celem jest zniszczenie bakterii, grzybów i ich form przetrwalnikowych, co ma zapewnić bezpieczeństwo i przedłużyć okres przydatności do spożycia produktów. 

50% dynia

50% jabłko

Smaczna przekąska zawierająca w 100%  owoce. Możesz podawać je dzieciom od 6 miesiąca życia. Świetnie spisze się w trasie jako gotowe danie lub w domu, jako dodatek do kaszki lub jogurtu. Ma gładką i przyjemną konsystencję. Produkt nie jest dodatkowo dosładzany i nie zawiera glutenu. Postaw na bardzo ciekawą mieszankę owoców i zapewnij dziecku zdrowy deser lub przekąskę między posiłkami.

Stan Nowy
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 0.310 kg
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 52089546-6955-4392-a02a-18a2dc71ceae

Podobne wyszukiwania